Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 28.04.2024, 18:47

Головна » Архив новостей

8 травня 2009 року в м. Почаїв Кременецького району відбулися урочистості з нагоди відкриття пам’ятного знаку “В пам’ять співвітчизників загинувших в Афганістані і в інших військових конфліктах”. Пам’ятний знак споруджено за ініціативи та матеріальної підтримки депутата Почаївської міської ради Миколи Семенишина. На урочистостях були присутні депутати Почаївської міськради, ветерани-афганці, громадськість міста та школярі. Священники Свято-Успенської Почаївської лаври освятили пам’ятний знак та відправили літургію.
На урочистостях виступив заступник голови Тернопільської обласної організації УСВА Василь Когут, який подякував особисто М.Семенишину та громаді міста за те, що вони шанують та пам’ятають про ветеранів афганської війни.
Після цього заходу заступник голови ТОО УСВА В.Когут побував в с. Хомівка на Зборівшині, де відвідав родину загиблого в Афганістані Миколи ... Читати дальше »
Переглядів: 935 | Дата: 15.06.2009 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення в Україні Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, відповідно до Указу Президента України №151/20 від 12 березня 2009 року за значний особистий внесок у розвиток і реформування ЖКГ та побутового обслуговування населення, високу професійну майстерність нагороджений медаллю "За працю та звитягу" Канак Петро Омелянович, заступник голови правління "Тернопільгаз", член Президії Тернопільської обласної організації УСВА. Бажаємо нашому бойовому побратиму здоров'я та подальших успіхів у праці.
Переглядів: 1072 | Дата: 19.03.2009 | Коментарі (1)

З 27 лютого по 1 березня 2009 року в СМТ Гусятин відбувся традиційний турнір з міні-футболу серед команд ветеранів Афганістану та запрошених, присвячений памяті загиблих земляків в Афаністані. В ньому взяли участь команди ветеранів з Тернополя, Гусятина, Скалата та на запрошення прибула команда Тернопільської митниці. Турнір відбувся за підтримки управління у справах сімї, молоді та спорту, туризму, обласної та Гусятинської держадміністацій.
Поєдинки пройшли у безкомпромісній боротьбі. В фінальному матчі зустрілися команди Тернопільської митниці та Тернопільської організації УСВА. Перемогли митники з рахунком 2:0, а третє місце здобула команда Гусятинської районної організації УСВА.
Переможцям був вручений кубок, а всім учасникам грамоти, цінні призи та подарунки.
Переглядів: 943 | Дата: 16.03.2009 | Коментарі (0)

16 лютого 2009 року в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація книги «Обпалені війною. Афганістан (1979-1989)», в якій взяли участь голова Тернопільської облдержадміністрації Ю. Чижмарь, його заступник з гуманітарних питань Ф. Шевчук, начальники управлінь та інші відповідальні працівники облдержадміністрації, учасники бойових дій в Афганістані, члени сімей загиблих, журналісти, представники навчальних закладів міста та молодь. Книга розповідає про долі, подвиги та загибель наших земляків на афганській війні, які, залишаючись вірними військовій присязі, брали участь у бойових діях на території Афганістану, а також засвідчує яскраві приклади героїзму та мужності наших солдатів, увіковічнює імена усіх тернополян – учасників тієї неоголошеної війни 1979-1989 рр. Матеріали зібрані учасниками тих подій – воїнами-афганцями , як данина пам’яті побратимам, по ... Читати дальше »
Переглядів: 1420 | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

15 лютого 2009 року в Тернопільському парку Національного відродження біля пам’ятника загиблих афганців відбувся мітинг-реквієм, присвячений 20-ій річниці виведення військ з Афганістану. На мітингу виступили начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Софія Погоріла, начальник Тернопільського військового гарнізону полковник Сергій Корнійчук, голова міської організації УСВА Роман Храпцьо, син полеглого в Афганістані офіцера Євгена Богача Михайло та отець Анатолій Зінкевич. Святі отці відправили панахиду. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих воїнів-афганців та загиблих в автокатастрофі у с. Прошові Тернопільського . Прайонурозвучав військовий салют. До підніжжя пам’ятника учасники мітингу-реквієму поклали живі квіти. Після урочистих заходів в парку Національного відродження була розгорнута польова військова кухня з палатками, зварен ... Читати дальше »
Переглядів: 904 | Дата: 25.02.2009 | Коментарі (0)

15 лютого 2009 року в приміщенні Тернопільської обласної ради відбулася зустріч Президії Тернопільської обласної організації УСВА з головою обласної ради та його заступниками. М.Миколенко привітав ветеранів-афганців з 20-ю річницею виведення військ з Афганістану. Після цього за круглим столом було обговорено питання фінансування обласної програми ”Ветеран”, виділення коштів на завершення будівництва пам’ятника загиблим у Чорткові та постійно діючої експозиції ”Війна в Афганістані” в обласному краєзнавчому музеї, питання пільгового проїзду в межах області, покращення медичного забезпечення ветеранів та активізація роботи по військово-патріотичному вихованню молоді області за участі ветеранів-афганців.
По кожному питанню, що обговорювалось на цій зустрічі, голова обласної ради М.Миколенко дав доручення своїм заступникам розробити план вирішення цих проблем. Вже 17 лютого на сайті Тернопільської обласної ради розміщено план заходів за підсумками зустрічі керівництв ... Читати дальше »
Переглядів: 890 | Дата: 17.02.2009 | Коментарі (0)



Шановні ветерани «афганці»!Дорогі бойові побратими !
Вашу юність обпалила війна. З дня у день Ви мужньо дивилися в очі смерті, ризикуючи своїм життям. Ціну йому Ви добре знаєте, тому що пізнали гіркоту втрати своїх друзів.
Двадцять років минає з того часу, коли закінчилась війна, і Ви повернулися на Батьківщину. Однак , у снах Ви часто повертаєтеся туди, де розривалися снаряди, летіли під укіс бронетранспортери, де проливалася кров Ваших бойових побратимів. І ще незагоїлись Ваші рани, і Ви ще там, у бою.
Ви гідно виконали свій військовий обовязок, і не Ваша вина, що війна в країні обпалених гір і пісків була неправедною.
Віримо, що так же чесно, як і виконували свій військовий обов’язок, Ви віддаватимете свою енергію на розвиток і зміцнення України.
Бажаємо своїм бойовим ... Читати дальше »
Переглядів: 1009 | Дата: 11.02.2009 | Коментарі (1)

7 лютого 2009 року в ПК "Березіль" відповідно до плану відзначення в Тернопільській області 20-ї річниці виведення військ з Афганістану відбувся концерт народно-самодіяльного колективу гурту "Долг". Перед концертом з привітальним словом виступив заступник голови облдержадміністрації Флісак. Консул Генерального консульства Російської Федерації у м. Львові вручив бойові нагороди ветеранам війни в Афганістані: Сагайдаку Любомиру Дмитровичу – медаль "За бойові заслуги", Гуні Івану Степановичу – медаль "За відвагу". Цими бойовими нагородами вони були відзначені відповідно до Указу Президії Верховної Ради СРСР ще в 1989 році, але через 20 років бойові нагороди знайшли своїх героїв.
Вітаємо Вас, дорогі бойові побратими !!!
Переглядів: 1058 | Дата: 08.02.2009 | Коментарі (0)

7 лютого 2009 року в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації відбулася зустріч активу обласної та районних організацій УСВА, присвячена 20-й річниці виведення військ з Афганістану. На зустрічі були присутні голова облдержадміністрації Ю.В. Чижмарь, заступник голови ОДА Ф.Н.Шевчук, начальник головного управління внутрішньої політики ОДА В.М.Ткач та представники засобів масової інформації.
З привітальним словом та побажаннями виступив голова ОДА. Він підкреслив, що керівництво області з розумінням ставиться до проблем афганців і по можливості намагається надавати необхідну допомогу.
Голова облдержадміністрації Ю.Чижмарь вручив Подяки від Прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко заступнику голови обласної організації УСВА Василю Когуту та члену міської організації Мирославу Миколюку за вагомий особистий внесок у забезпечення розв’язання проблем ветеранів, активну громадську діяльність та військово-патріотичне виховання молоді. Також всім активістам-афганцям б ... Читати дальше »
Переглядів: 848 | Дата: 08.02.2009 | Коментарі (0)

7 лютого 2009 року - субота

14.00 - зустріч керівництва області з активом обласної та районних організацій УСВА в приміщенні облдержадміністрації, нагородження грамотами та грошовими преміями.

16.00 - ПК "Березіль"
- Привітальне слово з нагоди 20-ї річниці виведення ... Читати дальше »
Переглядів: 959 | Дата: 05.02.2009 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 40 41 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz