Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 03.05.2024, 21:33

Головна » Архив новостей

9 травня 2010 року в парку Слави у місті Тернополі пройшли урочисті заходи з нагоди 65-ї річниці Великої Перемоги, в яких взяли участь члени Президії Тернопільської обласної організації УСВА та ветерани- афганці міської організації УСВА. Ветерани афганської війни під прапором Тернопільської обласної організації УСВА пройшли по алеї Героїв у парку Слави та поклали корзину квітів до підніжжя меморіального комплексу полеглим у Великій Вітчизняній війні.
Переглядів: 674 | Дата: 23.05.2010 | Коментарі (0)

15 квітня 2010 року члени Президії Тернопільської обласної організації УСВА та ветерани-афганці міста взяли участь в урочистих заходах, присвячених 66-й річниці з дня визволення міста Тернополя від німецько-фашистських загарбників. Ветерани афганської війни поклали квіти до могили Невідомого солдата у парку Слави.
Переглядів: 567 | Дата: 23.05.2010 | Коментарі (0)

27 лютого 2010 року в смт. Гусятині відбувся традиційний турнір з міні-футболу серед ветеранів-афганців, присвячений пам’яті полеглих на афганській війні. У турнірі взяли участь чотири команди, серед яких було три колективи ветеранів афганської війни з м. Тернополя , м. Скалата , смт. Гусятина та команда тернопільських митників. Команда тернопільської міської організації ветеранів Афганістану перемогла митників з рахунком 3:2 , розгромила колег з смт. Гусятина 5:0,зіграла внічию 4:4 з командою м. Скалата і таким чином стала переможцем турніру. Друге місце посіли тернопільські митники, а третє – команда Скалатської міської організації УСВА .Кращим гравцем турніру визнаний Дмитро Пашкевич зі Скалата , а тернополянин Сергій Лісовий став кращим бомбардиром турніру.
Переглядів: 679 | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (0)

23 лютого 2010 року під час проведення заходів до Дня захисника Вітчизни в Тернопільському обласному драматичному театрі Консул-радник Генерального Консульства Російської Федерації в м. Львові Вранчану Аврам Іванович відповідно до Указу Президії Верховної Ради СРСР від 24 травня 1989 року, за мужність та відвагу , проявлені при виконанні військового обов’язку в Республіці Афганістан, вручив ордени «За службу Батьківщині в Збройних Силах СРСР» III ступеня ветеранам-афганцям підполковнику запасу Соломаха Григорію Олександровичу з м. Тернополя та старшому прапорщику запасу Лігоцькому Євгену Цезаровичу з м. Теребовля. Завдяки спільним зусиллям обласної Спілки ветеранів Афганістану, Тернопільського обласного військового комісаріату та Генерального Консульства Російської Федерації в м. Львові наші земляки через 21 рік отримали заслужені державні нагороди. Вітаємо бойових побратимів з високою відзнакою та бажаєм їм всього найкращого !  
Переглядів: 638 | Дата: 28.02.2010 | Коментарі (0)



15 лютого 2010 року учасники бойових дій в Афганістані та представники влади провели мітинг-реквієм біля Меморіального комплексу воїнам, які загинули в цій війні, присвячений 21-й річниці виведення військ з Афганістану. Священники Свято-Троїцького духовного центру на честь Д. Галицького відправили панахиду, пом’янувши в молитві усіх воїнів, які загинули на полі бою, виконуючи військовий обов’язок, а такоє тих ветеранів, які померли вже в мирний час. Перед ветеранами-афганцями та членами сімей загиблих виступили: заступник голови Тернопільської облдержадміністації Богдан Якубовський, голова обласної ради Олексій Кайда, міський голова Роман Заставний, заступник Командувача Західного оперативного командування, учасник бойових дій в Афганістані генерал-майор Сергій Ніколаєв, командир артилерійської бригади полковник Сергій Корнійчук, вдова полегло ... Читати дальше »
Переглядів: 845 | Дата: 19.02.2010 | Коментарі (0)

9 лютого 2010 року у Тернополі в ПК "Юерезіль" відбувся концерт тернопільського народного аматорського колективу військово-патріотичної пісні гурту "Долг" в рамках відзначення в Україні 21-ї річниці виведення військ з Афганістану. В ході концерту вперше перед афганцями Тернопільщини виступили відомі в Україні виконавці афганської пісні Юрій Шкітун з Запоріжжя та Юрій Бичковський з Херсона. З привітаннями виступив заступник голови Української Спілки ветеранів Афганістану Володимир Червінський, який вручив спілчанські нагороди, а також передав вітання від голови Спілки Сергія Червонописького. Привітання до афганців надійшли від голови обласної ради О. Кайди та тернопільського міського голови Р. Заставного. Його заступник О. Марушій вручив грамоти, подяки і подарунки всім виконавцям афганської пісні, що брали участь у цьому концерті. Після закінчення концерту відбувся невеликий фуршет, де ветерани-афганці пом'янули полеглих бойових побратимів. Слід відзначити, що конц ... Читати дальше »
Переглядів: 1022 | Дата: 10.02.2010 | Коментарі (1)

28 грудня 2009 року в управлінні юстиції Тернопільської міської ради зареєстровано Тернопільську районну організацію Української спілки ветеранів Афганістану за юридичною адресою м. Тернопіль, вул. Доли 5. Головою організації є Брицький Василь, заступником - Канак Петро.
Переглядів: 761 | Дата: 28.01.2010 | Коментарі (0)

Дорогі бойові друзі! Шановні сім'ї полеглих побратимів!


З Новим роком вас вітаєм,
Щастя від душі бажаєм;
І щоб був наступний рік
Значно кращий, ніж торік.

Щоб ви з успіхом трудились
< ... Читати дальше »

Переглядів: 730 | Дата: 27.12.2009 | Коментарі (0)


25 грудня 2009 року в Тернополі в парку Національного Відродження біля пам’ятника полеглим в Афганістані Президією Тернопільської обласної організації УСВА проведено акцію «Пам'ять» , приурочену до 30-ї річниці початку військово-політичної спецоперації в Афганістані . До підніжжя пам’ятника ветерани-афганці поклали вінок , живі квіти , помолилися та запалили свічку в пам'ять про тих , хто не повернувся з Афганської війни . Сумна статистика Афганської війни для Тернопільщини , це : 46 загиблих , 2 пропали безвісти , 46 повернулися з війни інвалідами , понад 300 стали інвалідами після повернення з війни , понад 200 померли вже в мирний час внаслідок поранень, контузій та різних захворювань. Пам’ятаймо про полеглих , не забуваймо про живих !
Переглядів: 678 | Дата: 27.12.2009 | Коментарі (0)



Відповідно до Указу Президента України № 1032/2009 від 11.12.2009 року "Про нагородження працівників культури та мистецтв Тернопільської області” за вагомий особистий внесок у розвиток культурно-мистецької спадщини України , високу професійну майстерність присвоєно почесне звання "Заслужений працівник культури” нашим бойовим побратимам - учасникам бойових дій в Афганістані : - Маришеву Віктору Володимировичу , художньому керівнику народного аматорського гурту воїнів-афганців "Долг” Тернопільського міського палацу культури Березіль імені Л. Курбаса , - Гудову Володимиру Васильовичу , балетмейстеру дитячого зразкового ансамблю танцю "Вінок Надзбруччя” Чортківського районного будинку культури імені К.Рубчакової . 12 грудня 2009 року відзнаки та посвідчення їм особисто вручив Президент України В. Ющенко в ПК Березіль . Вітаємо та бажаємо нашим бойо ... Читати дальше »
Переглядів: 718 | Дата: 15.12.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz