Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 26.04.2024, 21:15

Головна » Архив новостей
Воїни-афганці Тернопільщини підтримують європейський вибір народу України та засуджують неадекватні звірячі дії влади проти молодих людей вранці 30 листопада на Київському майдані. Вимагаємо від влади вжити всіх заходів по не допущенню подібного та притягнути винних до кримінальної відповідальності. Правління Тернопільської обласної організації УСВА
Переглядів: 380 | Дата: 02.12.2013 | Коментарі (0)

8 жовтня в старовинному місті козацької слави Збаражі, що на Тернопільщині, з ініціативи районної організації УСВА відкрито пам’ятник мужнім синам України, що полягли в Афганістані Гончаруку Олегу Петровичу з смт. Вишнівець , Козаку Івану Тарасовичу з с. Вищі Луб’янки, Маньковському Олексію Арсеновичу з с. Великі Вікнини, Осецькому Віталію Андрійовичу з с. Кинахівці, Турському Павлу Зеновійовичу з с. Синява, Бабаку Анатолію Йосиповичу з с. Залісці. В урочистому відкритті пам’ятника взяли участь представники громадськості, керівництво району, батьки полеглих воїнів, ветерани-«афганці» з усіх районів області, учасники миротворчих операцій, члени обласного осередку « Закінчимо війну», військовослужбовці Тернопільського гарнізону, молодь. Перед присутніми виступили заступник голови районної держадміністрації Заваденко Наталя Михайлівна, заступник голови районної ради Липка Василь Іванович, виконуюча обов’язки голови міськради Пелех Оксана Зіновіївна та мати полеглого в Афганістані воїна ... Читати дальше »
Переглядів: 467 | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

2-го серпня 2013 року відповідно до Указу Президента України в Тернополі відзначили День високо мобільних десантних військ . Члени правління та активісти обласної УСВА , учасники локальних війн провели урочистий захід з нагоди свята біля пам’ятника в честь полеглих на Афганській війні , поклали живі квіти , помолилися та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих бойових побратимів . У виконанні відомого тернопільського барда Олександра Ліщенка прозвучали пісні про афганські будні та нелегку службу в ВДВ.
Переглядів: 442 | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Другого серпня 2013р. учаснику бойових дій в Афганістані Залізняку Івану Богдановичу за дорученням голови Тернопільської обласної держадміністрації Валентина Хоптяна було вручено орден "Честь і слава Тернопільщини II-ступення.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 559 | Дата: 19.08.2013 | Коментарі (0)

Під таким гаслом в мальовничому куточку Конча-Заспи, що під Києвом, пройшла зустріч бойових побратимів воїнів–афганців десантно-штурмового батальйону 66-ої окремої мотострілкової Виборської Червонопрапорної ордена Леніна та ордена Олександра Невського бригади (в/ч 93992). Організатором заходу виступили воїни-афганці України під керівництвом полковника у відставці, кавалера трьох орденів Червоної Зірки Володимира Гурніцького, тодішнього командира 1-ої десантно-штурмової роти. Даний захід зібрав під прапором батальйону 157 однополчан, вихідців Росії і Молдови, України і Казахстану, Білорусії і Таджикистану та інших куточків бувшого Радянського Союзу. Було все – тепла зустріч, сльози радості і сльози печалі, і спогади, спогади, спогади… Впізнавали один одного, згадували, братались. Почалась зустріч з вечора пам'яті, на якому вшанували пам'ять своїх бойових товаришів, чиє молоде життя обірвалось на афганській війні. Дальше все пішло по військовим правилах: шикування учасників, урочисте в ... Читати дальше »
Переглядів: 547 | Дата: 07.08.2013 | Коментарі (0)

Вже традиційно у липні на Тернопільщині з ініціативи Бучацької районної організації УСВА у с. Старі Петликівці проведено турнір з футболу пам’яті полеглих земляків на Афганській війні Богдана Гриньківа з с. Медведівці, загиблого 25 жовтня 1985 року та Теодозія Знака з с. Білявинці , загиблого 4 березня 1980 року. Урочисто відкрив турнір голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий, який відзначив, що пам'ять про полеглих бойових побратимів , яка увічнена у цьому турнірі, буде вічно жити в серцях земляків. В змаганнях взяли участь команди з сіл Старі Петликівці, Підзамочок, Пилява та Переволоки Бучацького району. Матчі турніру пройшли в напруженій і безкомпромісній боротьбі. В фінальному матчі команда с. Переволоки перемогла команду с. Пилява з рахунком 3: 0 . Кубок переможцям турніру вручив голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий. Кращим гравцям турніру були вручені грамоти та цінні подарунки. Правління Тернопільської обласної організації УС ... Читати дальше »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 451 | Дата: 31.07.2013 | Коментарі (0)

В Тернополі з ініціативи міської організації УСВА відбувся традиційний турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті воїна-інтернаціоналіста полеглого на Афганській війні в квітні 1986 року лейтенанта Тараса Протасевича, посмертно нагородженого орденом Червоної Зірки. На урочистому відкритті турніру перед спортсменами виступив батько полеглого Тараса Протасевича – Любомир Васильович, який подякував Спілці ветеранів Афганістану за те, що щорічно проводиться таке змагання і саме пам'ять про його сина живе у цьому турнірі. Ветерани-афганці поклали квіти до пам’ятника полеглим на Афганській війні в парку Національного Відродження. Відкриваючи турнір, голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий побажав учасникам чесної і безкомпромісної боротьби та відзначив, що пам'ять про Тараса Протасевича вічно житиме в серцях тернополян та бойових побратимів. В змаганнях взяли участь чотири команди - міської організації УСВА, Служби безпеки України у Тернопільській області, ВАТ «Тернопільгаз», адмініс ... Читати дальше »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 460 | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

22 червня 2013 року голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий та ветерани Афганської війни міста Тернополя взяли участь в заходах до Дня скорботи і вшанування памяті жертв війни з нагоди 72-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни. Ветерани – афганці поклали квіти до меморіального комплексу на Микулинецькому кладовищі, по закінченні відвідали могилу загиблого в Афганістані Тараса Протасевича та його мами Габріели Миколаївни, яка довгий час була головою комітету сімей загиблих на афганській війні. Бойові побратими поклали живі квіти до могили та помолилися за упокій душі Тараса та його мами.
Переглядів: 490 | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

Увічнення пам’яті побратима

В Тернополі з ініціативи обласної організації УСВА урочисто відкрито меморіальну дошку в пам’ять про полеглого на Афганській війні лейтенанта Тараса Протасевича на вулиці, що носить його ім’я. В заходах прийняли участь представники громадськості, молодь, військовослужбовці Тернопільського гарнізону, ветерани Афганської війни та миротворчих операцій. Урочисто відкрили меморіальну дошку заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий та батько полеглого Тараса Протасевича – Любомир Васильович. Священнослужитель отець В’ячеслав освятив меморіальну дошку. Учні технічного ліцею Орест Хоміцький та Алла Смірнова продекламували вірші про Афганську війну, а кавалер ордена Червоної Зірки та медалі «За відвагу» Володимир Пунько, який товаришував з полеглим Тарасом, згадав юнацькі роки та навчання в Хмельницькому військовому училищі. Ветеран Афганської війни Роман Лотецький під акомпанемент гітари виконав п ... Читати дальше »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 657 | Дата: 21.06.2013 | Коментарі (0)

11 лютого 2013 року в Українському народному домі "Перемога" в рамках відзначення в області 24-ї річниці виведення військ з Афганістану відбувся концерт ансамблів воїнів-афганців Тернопільських гуртів "Долг" і "Інтерконтингент". Начальник головного управління з питань внутрішньої політики ОДА І. Кульчицький вручив грамоти активістам ветеранського руху від імені голови облдержадміністрації, а голова обласної організації УСВА С. Лісовий привітав усіх з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та побажав здоров'я і мирного неба.
Переглядів: 505 | Дата: 13.02.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz