Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 25.04.2024, 07:20

Головна » Архив новостей
11 лютого 2013 року в Теребовлі з ініціативи районної організації УСВА в присутності заступників голови райдержадміністрації та районної ради, голови обласної організації УСВА С. Лісового, його першого заступника В. Когута, голови районної організації УСВА Б.Гумніцького та ветеранів-афганців Теребовлянщини в офісному приміщенні районної Спілки відкрито кімнату-музей історії афганскої війни. На стінах розміщені стенди з фотографіями забиглих, фотографії з особистих архівів ветеранів афганської війни, елементи і макети озброєння, особисті речі. В планах організації проведення екскурсій та виховних заходів для молоді району.
Переглядів: 518 | Дата: 13.02.2013 | Коментарі (2)

7 лютого 2013 року відбулася зустріч активу обласної організації УСВА з головою облдержадміністрації Хоптяном В.А. та начальниками управлінь ОДА. На зустрічі йшлося про виконання Меморандуму про взаємодію і співробітництво, також розглянуто питання забезпечення інвалідів війни телетюнерами, виплати сім'ям загиблих щомісячної допомоги у розмірі 150 грн., ремонту приміщення обласної організації УСВА, видавництво книги про Героя Радянського Союзу Я. Горошко, сприяння у будівництві пам'ятників учасникам бойових дій та загиблим воїнам в Бережанах, Бощові і Збаражі, медичного забезпечення ветеранів війни та поховання учасників бойових дій. Голова облдержадміністрації Хоптян В.А. дав доручення начальникам управлінь ОДА всі питання досконало вивчити та надати всебічну допомогу у їх вирішенні.
Переглядів: 472 | Дата: 13.02.2013 | Коментарі (0)

Звернення

Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану

(воїнів-інтернаціоналістів)


Ми, ветерани війни в Афганістані, повністю підтримуємо звернення Севастопольскої міської організації УСВА щодо оголошення 2014 року - роком ветерана війни в Афганістані, воїна-інтернаціоналіста.

В одночас, ми занепокоєні відношенням влади до спотворення історії України та вимагаємо висвітлення в підручниках з історії України трагічної події для українського народу - війни в Афганістані 1979-1989 років.

Нікому не дано права вичеркнути з історії держави той факт, що 160 тисяч українців брали участь у бойових діях в Республіці Афганістан на протязі більш ніж дев'я ... Читати дальше »

Переглядів: 574 | Дата: 01.02.2013 | Коментарі (0)

31 січня 2013 року  в Українському народному домі відбулося засідання Правління обласної організації УСВА, на якому затверджені календарний план роботи ТОО УСВА на 2013 рік та графік звітно-виборних зборів в міських та районних організаціях, розглянуто питання порядку розподілу путівок в Український госпіталь "Лісова поляна", ремонт кімнати в неврологічному відділенні, прийнято рішення по організації і проведеню в області заходів до 24-ї річниці виведення військ з Афганістану, затверджено кандидатури з числа активістів на відзначення державними нагородами, підведено підсумки роботипо проведенню підписки на газету "Третій тост" та прийнято звернення до голови УСВА Червонописького С.В.
Переглядів: 439 | Дата: 01.02.2013 | Коментарі (0)

25 січня 2013 року відбулося засідання Президії обласної організації УСВА, на якому затверджено план заходів до 24-ї річниці виведення військ з Афганістану, заслухано інформацію голови ТОО УСВА Лісового С.Є. про стан справ щодо відзначення державними нагородами, іншими відзнаками та матеріальною допомогою активістів ветеранського руху Тернопільської області, прийнято рішення про проведення засідання Правління обласної організації УСВА 31 січня 2013 року.
Переглядів: 457 | Дата: 01.02.2013 | Коментарі (0)

25 грудня 2012 року голова обласної організації С. Лісовий разом з активом вшанували трагічні події початку війни в Афганістані біля меморіального комплексу полеглих бойових побратимів в Тернополі. Ветерани-афганці поклали квіти до підніжжя пам’ятника, запалили свічки та помолились за упокій душ тих, хто загинув на війні чи помер уже в мирний час.
Переглядів: 415 | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

14 грудня 2012 року відбулося чергове засідання Президії обласної організації УСВА, на якому прийнято рішення про представлення до державних нагород та інших відзнак активістів організації з нагоди 24-ї річниці виведення військ з Афганістану, затверджено почесну відзнаку обласної організації УСВА та положення до неї, прийнято звернення до Тернопільської міської ради про перейменування вулиці Камінної на вулицю Героя Радянського Союзу Ярослава Горошко.
Переглядів: 400 | Дата: 29.12.2012 | Коментарі (0)

23 листопада в тернопільському  ПК «Березіль» ім. Л.Курбаса відбулися урочистості та ювілейний концерт народного аматорського ансамблю воїнів- ... Читати дальше »
Переглядів: 1246 | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

13 листопада голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий, його заступник Василь Когут та голова Лановецької районної організації УСВА Олег Довгалюк відвідали музей Героя Радянського Союзу підполковника Ярослава Павловича Горошко в загальноосвітній школі села Борщівка Лановецького району. Старшокласники провели екскурсію в музеї, а голова обласної Спілки ветеранів Афганістану С.Лісовий вручив книги про Афганістан та обговорив питання, чим необхідно допомогти школі і музею. Ветерани-афганці відвідали на сільському кладовищі могилу героя.
Переглядів: 521 | Дата: 23.11.2012 | Коментарі (0)

8 листопада 2012 року в кімнаті пам’яті Афганської війни Тернопільського технічного ліцею відбулася презентація книги «Афганський синдром». Автором книги є учасник бойових дій в Афганістані, член Національної Спілки письменників України, головний редактор журналу  «Золота Пектораль» Володимир Погорецький. В урочистому  заході презентації книги прийняли участь учні та педагогічний колектив Тернопільського технічного ліцею, представники засобів масової інформації, голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий, його перший заступник Василь Когут, член Президії організації Петро Канак, члени сімей загиблих в Афганістані.

Презентуючи свою повість «Афганський синдром» Володимир Погорецький зауважив, що у своїй книзі споминів він розповідає про те, що п ... Читати дальше »

Переглядів: 523 | Дата: 23.11.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz