Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 19.04.2024, 23:06

Головна » Архив новостей
В рамках відзначення в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав в селі Борщівка Лановецького району на Тернопільщині в музеї Героя Радянського Союзу підполковника Ярослава Павловича Горошка урочисто відкрито кімнату афганської слави, присвяченої чотирьом юнакам Лановеччини, що навіки залишилися двадцятитилітніми, загинувши в пеклі Афганістану. Ініціатором її створення став педагогічний колектив ЗОШ 1-3 ст. села Борщівка, а особливо завідуюча музеєм, вчителька української мови і літератури Наталія Крячкова, яка невтомно збирала разом з учнями матеріали, продумувала дизайн експозиції, і найголовніше – зміст екскурсії, щоб донести до відвідувачів, що ми люди, а людям властива пам’ять , і якими б болючими не були спогади, вони нам потрібні, щоб не черствіли від байдужості наші душі, щоб ми по-справжньому зрозуміли, що таке солдат, війна, смерть. В кімнаті афганської слави зібрані фотографії, документи, особисті речі воїнів надали родичі, деякі матеріали подарували ветер ... Читати дальше »
Переглядів: 378 | Дата: 16.04.2014 | Коментарі (0)

Правління Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану висловлює глибоке співчуття нашим бойовим побратимам та їх родинам : голові Тернопільської міської організації інвалідів війни в Афганістані Литвину Богдану , з приводу тяжкої втрати сина Назара, що помер внаслідок довготривалого тяжкого захворювання та голові Підгаєцької районної Спілки ветеранів Афганістану Бялко Володимиру, з приводу тяжкої втрати сина Андрія, що трагічно загинув у Польщі.
Переглядів: 562 | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (1)

1 березня 2014 року з ініціативи голови Гусятинської районної організації УСВА Михайла Храпливого та за підтримки відділу у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації в районному центрі смт. Гусятин проведено традиційний турнір з міні-футболу пам’яті полеглих земляків на Афганській війні, в якому взяли участь п’ять ветеранських команд з Тернопільських обласної і міської організацій УСВА, Гусятина, Теребовлі, Скалата. Перед початком змагання всі учасники відвідали пам’ятник в честь полеглих земляків на Афганській війні, поклали квіти, запалили свічки, помолилися та хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять. На урочистому відкритті турніру виступив голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий, який відзначив, що проведення різноманітних спортивних змагань в пам'ять про загиблих на війні в Афганістані з залученням молоді, дає можливість берегти про них пам'ять та виховувати молоде покоління на славних бойових традиціях, що важливо саме в теперіш ... Читати дальше »
Переглядів: 411 | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

За поданням Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, Указом Президента України від 13 лютого 2014 року, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди 25-ї річниці виведення військ з Афганістану наші бойові побратими відзначені державними нагородами : орденом «Богдана Хмельницького» 3 ступеня – Шуфляк Ігор Матвійович, голова Підволочиської районної організації УСВА, орденом «За мужність» 3 ступеня ,Заблоцький Михайло Володимирович, голова Чортківської районної організації УСВА. Державні нагороди вручені головами районних рад, вітаємо бойових побратимів з високими відзнаками та бажаємо їм подальших успіхів у житті !
Переглядів: 356 | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

В зв’язку з офіційним проханням голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця до обласної Спілки ветеранів Афганістану, з метою забезпечення громадського порядку та збереження народного майна від мародерів та незрозумілих «радикальних елементів» після погромів державних установ з 20 лютого по 4 березня ветерани-афганці Тернополя, Лановецького , Теребовлянського, Гусятинського та Збаразького районів охороняли приміщення Тернопільської обласної ради, проявивши згуртованість та дисципліну, за що отримали подяку від керівництва області.
Переглядів: 366 | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

15 лютого 2014 року в парку Національного Відродження у Тернополі, біля меморіального комплексу полеглих земляків на Афганській війні, відбулися урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці виведення військ з Афганістану в яких взяли участь представники влади, члени сімей загиблих,громадськість області, ветерани Афганської війни та інших локальних конфліктів, члени обласного осередку ВГО «Закінчимо війну», духовенство, молодь, муніципальний оркестр ПК «Березіль» «Оркестра Волі», військовослужбовці Тернопільського гарнізону. Настоятель духовного центру імені Д. Галицького отець Анатолій Зінкевич разом зі священнослужителями відслужили поминальну панахиду за усіма полеглими на Афганській війні. Перед присутніми на мітингу-реквіємі виступили голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, міський голова ... Читати дальше »

Переглядів: 394 | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

5 лютого 2014 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації В. Гецько та за присутності директорів всіх Департаментів ОДА, голови ТОО УСВА Лісового С.В. і його заступника Когута В.Б відбулося засідання оргкомітету по відзначенню в області 25-ої річниці виведення військ з Афганістану та Року учасників бойових дій на території інших держав. Затверджено план заходів та заслухано всіх відповідальних осіб за їх проведення, додатково внесено в план заходів будівництво пам’ятників полеглим землякам на війні в Афганістані у містах Борщові і Бережанах до кінця поточного року.
Переглядів: 327 | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

23 січня 2014 року відбулося чергове засідання правління Тернопільської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану на якому розглянуто питання : про політичну ситуацію в Україні, про підготовку до відзначення в області 25-ої річниці виведення військ з Афганістану, про закінчення ремонту двох палат в Заліщицькому обласному комунальному госпіталі для ветеранів та інвалідів війни по яких правлінням прийнято відповідні рішення, також прийнято звернення до голови УСВА Червонописького С.В. щодо розгляду на черговому засіданні правління УСВА питання компенсації пільговикам пального, в зв’язку з відміною з 01.01.2012 року транспортного податку та звернення по цьому питанню до Кабінету Міністрів України.
Переглядів: 291 | Дата: 10.03.2014 | Коментарі (0)

Тернопільська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) сердечно вітає всіх своїх побратимім членів їх сімей, членів сімей загиблих з Новим 2014 роком і світлим святом Різдва Христового!. Хай Новий рік з добром до Вас прийде ,Здоров’я і радість принесе, Різдво з колядою хай завітає до Ваших домівок щастям безмежним Вас благословляє!. Від імені та за дорученням Правління обласної організації, з Великою повагою до всіх Вас Голова Тернопільської ОО УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) С.Лісовий
Переглядів: 399 | Дата: 31.12.2013 | Коментарі (0)

26 грудня в районному центрі Кременець на Тернопільщині з ініціативи районної організації УСВА відкрито пам’ятник загиблим землякам на Афганській війні та в інших військових конфліктах на місці закладеного каменю, яке п’ять років тому освятив предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет. В урочистому заході взяли участь голова УСВА Червонописький Сергій Васильович, керівництво району, представники громадськості, ветерани -афганці з усіх районів області та Рівненщини, учасники миротворчих операцій, члени обласного осередку «Закінчимо війну», члени ТОГОВ « Тернопіль-пошук», молодь. Священнослужителі всіх релігійних конфесій відправили молебен та освятили пам’ятник. Перед присутніми виступили голова Кременецької райдержадміністрації Фесович Юрій Романович , голова районної ради Гусловський Андрій Андрійович , учасник бойових дій в Афганістані , кавалер двох медалей «За відвагу» Тимошенко Валерій Богданович. У своєму виступі голова УСВА Червонописький Сергій Васильович підкреслив , що увічнення ... Читати дальше »
Переглядів: 674 | Дата: 31.12.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz