Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 08.05.2024, 00:13

Головна » 2013 » Червень » 21 » Увічнення пам’яті побратима
Увічнення пам’яті побратима
20:05
Увічнення пам’яті побратима

В Тернополі з ініціативи обласної організації УСВА урочисто відкрито меморіальну дошку в пам’ять про полеглого на Афганській війні лейтенанта Тараса Протасевича на вулиці, що носить його ім’я. В заходах прийняли участь представники громадськості, молодь, військовослужбовці Тернопільського гарнізону, ветерани Афганської війни та миротворчих операцій. Урочисто відкрили меморіальну дошку заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра, голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий та батько полеглого Тараса Протасевича – Любомир Васильович. Священнослужитель отець В’ячеслав освятив меморіальну дошку. Учні технічного ліцею Орест Хоміцький та Алла Смірнова продекламували вірші про Афганську війну, а кавалер ордена Червоної Зірки та медалі «За відвагу» Володимир Пунько, який товаришував з полеглим Тарасом, згадав юнацькі роки та навчання в Хмельницькому військовому училищі. Ветеран Афганської війни Роман Лотецький під акомпанемент гітари виконав пісню на слова відомого поета Бориса Демківа «На вулиці Тараса Протасевича».
Виступаючи перед присутніми, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра підкреслив, що міська рада тісно співпрацює з «афганцями» і надалі буде всебічно підтримувати ветеранський рух. Голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий відзначив, що одним із пріоритетних завдань організації є увічнення пам’яті і подвигів ветеранів Афганської війни і на теренах області до кінця року буде збудовано і відкрито ще два пам’ятники . Батько полеглого Тараса Протасевича –Любомир Васильович подякував усім, хто приклався до відкриття цієї меморіальної дошки в пам'ять про його сина, а особливо відзначив члена правління обласної організації УСВА Петра Канака.
По закінченні урочистих заходів з концертною програмою перед присутніми виступили тернопільські гурти військово-патріотичної і афганської пісні «Долг» та «Інтерконтингент»..
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 658 | Додав: ter-usva | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz