Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 28.04.2024, 00:12

Головна » Архив новостей

15 лютого у Тернополі в парку Національного Відродження біля меморіального комплексу полеглих воїнів в Афганістані відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ої річниці виведення військ з Афганістану. в якому взяли участь керівники міста і області, ветерани-афганці, учасники АТО/ООС і миротворчих операцій, військовослужбовці гарнізону, священнослужителі, громадськість, молодь. Владика Нестор відслужив панахиду за упокій душ всіх загиблих і померлих воїнів. Перед присутніми виступили заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Гайдук, заступник голови обласної ради Володимир Болєщук, секретар міської ради Ігор Гірчак, командир 44 окремої артилерій ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 159 | Дата: 17.02.2021 | Коментарі (0)

7 лютого в районному центрі Заліщики на Тернопільщині завершився традиційний 35-й зимовий турнір з футболу пам'яті воїна-афганця Валерія Луб'янського. Валерій Михайлович Луб'янський загинув в Афганістані 31 серпня 1980 року у бою при виконанні бойового завдання, за мужність і відвагу нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно), похований у м. Заліщики. Пам'ять про мужнього воїна увічнена його земляками у щорічному традиційному турнірі з футболу, який проводиться з 1987 року. В цьому році у змаганнях взяли участь 16 команд, які впродовж шести днів на стадіоні з штучним покриттям визначали кращого. Матчі пройшли у запеклій та безкомпромісній боротьбі, у фіналі місцева команда "Андріатика" перемогла 3:0 команду ФК "Кострижівка ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 119 | Дата: 08.02.2021 | Коментарі (0)

15-16 січня волонтерська група з Тернопільщини очолювана головою Тернопільської обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергієм Лісовим в складі волонтерів Ігоря Гнатко, Івана Блаженко та Уляни Білик перебувала на сході України, доправивши допомогу українським воїнам на передову. Волонтери відвідали військові підрозділи в населених пунктах Луганське, Мар'їнка, Курахове та Гірняк на Донеччині, привізши їм вкрай необхідні речі. Майже місяць ветерани-афганці Тернопільщини спільно з іншими волонтерами збирали цю допомогу, а це півтори тонни дорогоцінного вантажу - продуктові набори (крупи, макарони, мука, цукор, сало, тушонки, олія, ковбаси, тертий хрін, 20 відер вареників зі шкварками, домашні закрутки, мед, ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 139 | Дата: 20.01.2021 | Коментарі (0)

 6 січня 2021 року у селі Ладичин на Тернопільщині бойові побратими з Теребовлянської районної організації УСВА зібралися біля могили полеглого в Афганістані 40 років тому воїна Володимира Денеки, вшанувавши його пам'ять спільною молитвою, запаленням свічок та покладанням квітів. Володимир Денека загинув 6 січня 1981 року при виконанні бойового завдання в Афганістані, БМП на якому він був механіком-водієм підірвався на міні. Нагороджений орденом "Червоної зірки" (посмертно). Одна з вулиць у селищі Ладичин названа його іменем, на фасаді школи де він навчався встановлено пам'ятну меморіальну дошку, його ім'я увічнено на пам'ятниках у Теребовлі та Тернополі. Пройшло 40 років з дня загибе ... Читати дальше »

Переглядів: 121 | Дата: 14.01.2021 | Коментарі (0)

      25 грудня на Тернопільщині з ініціативи обласної Спілки ветеранів Афганістану в зв'язку з 41-ою річницею вводу військ та початку війни в Афганістані проведено меморіальний захід "Запали свічку в пам'ять про полеглих бойових побратимів". Рівно о 15.00 в м. Тернопіль та в усіх районних центрах області, де споруджені пам'ятники та меморіальні знаки, ветерани -афганці спільною молитвою, запаленням свічок і покладанням квітів вшанували пам'ять полеглих бойових побратимів в Афганістані та тих ветеранів, що померли вже в мирний час внаслідок різних захворювань. Світла пам'ять Вам бойові друзі та вічний спокій ! Пам'ятаємо про загиблих, не забуваємо про живих !

Переглядів: 127 | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

15 грудня в приміщенні Тернопільської обласної організації УСВА відбулася робоча зустріч голови спілки та начальника Заліщицького обласного комунального госпіталю інвалідів війни та реабілітованих Демчуком Володимиром Івановичем. На зустрічі були обговорені питання стосовно подальшої роботи лікувального закладу, який вкрай необхідний для лікування та реабілітації учасників бойових дій та інвалідів війни. Голова спілки запевнив, що він та члени Правління будуть клопотати перед обласною владою про те, що цей госпіталь вкрай необхідний для даної категорії людей та прикладуть фінансові та матеріальні зусилля, щоб госпіталь розвивався та покращував свою матеріальну базу. Зі своєї сторони Володимир Іванович висл ... Читати дальше »

Переглядів: 129 | Дата: 16.12.2020 | Коментарі (0)

11 грудня 2020 року відбулося Правління ТОО УСВА  з порядком денним: 1. Звіт голови ТОО УСВА Лісового С.Є. за 2020 рік; 2. Звіт голів районних організацій УСВА; 3 .Підписка на газету "Третій Тост"; 3. Фінансування організацій у 2021 році; 4. Затвердження плану заходів ТОО УСВА на 2021 рік; 5. Різне.

На Правлінні голова зауважив, що  при ситуації, яка відбувається у нашій державі та загалом у світі з пандемією COVID-19, нашою організацією зроблено чимало добрих справ по вирішенню соціальних питань УБД, участі активу організації в урочистих заходах які проводилися в області, турнірів з різних вид ... Читати дальше »

Переглядів: 161 | Дата: 15.12.2020 | Коментарі (0)

18 – 20 листопада голова ТОО УСВА Лісовий Сергій разом з головою благодійного фонду «Пам'ять і любов» Савчук Андрієм, побратимами Лотецьким Романом та Бараневич Дмитром з волонтерською допомогою черговий раз перебували на сході України, де було доставлено продукти харчування, засоби гігієни, одяг, медикаменти, нові шини до автомобіля «Мерседес», який наша організація передала для підрозділу «Евакуація-200», буржуйки, маскувальні сітки та інше. Волонтери відвідали військові підрозділи в Краматорську, Гірняку, Вугледарі. Голова ТОО УСВА Сергій Лісовий висловлює подяку волонтеру Уляні Білик, Іллі Костюку, директору Приватного підприємства кованих виробів «ВІ ... Читати дальше »

Переглядів: 159 | Дата: 07.12.2020 | Коментарі (0)

22 жовтня на Театральній площі відбулася зустріч голови обласної організації УСВА С. Лісового, голови міської організації УСВА Р. Храпцьо з ветераном АТО, Героєм України, командувачем десантно-штурмових військ Михайлом Заброцьким, де були обговорені соціальні питання ветеранів війни, стан Збройних Сил України в даний час.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 198 | Дата: 27.10.2020 | Коментарі (0)

14 жовтня біля пам'ятника Степану Бандері відбулися урочисті заходи, мітинг з нагоди святої Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня Українського козацтва, де вшанували загиблих за волю України на сході, поклали квіти. Згодом церемонія перемістилася на Микулинецьке кладовище, де відбулась панахида за загиблими воїнами. Голова обласної організації Сергій Лісовий, його заступник Василь Когут та вдова бойового побратима Михайла Стасіва Ольга помолились та поклали квіти до його могили.

Переглядів: 154 | Дата: 27.10.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz