Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 27.04.2024, 01:22

Головна » Архив новостей

26 квітня у Тернополі відбулися урочисті заходи з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи в якій взяли участь голова Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий з ветеранами-афганцями міста, серед яких були і ті, що активно приймали участь у ліквідації цієї техногенної аварії. Спільною молитвою, запаленням свічок та покладанням квітів вшанували героїв-чорнобильців біля меморіального комплексу в пам'ять про цю трагедію.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 132 | Дата: 15.05.2021 | Коментарі (0)

12 квітня 2021 року відбулося чергове засідання Правління Тернопільської обласної Спілки ветеранів Афганістану, на якому розглянуто питання про роботу організації в умовах реформування області та поділу на три райони і територіальні громади, про порушення Кабінетом Міністрів України щодо виплат одноразової щорічної грошової допомоги ветеранам війни до 5 травня та інші організаційні питання. Прийнято рішення провести загальні збори ветеранів-афганців у 3 районах області (Тернопільському, Чортківському і Кременецькому) до 1 червня цього року щодо керівних органів в організаціях цих об'єднаних районів, засуджено дії Кабінету Міністрів України щодо обмеження у виплатах щорічної одноразової грошової допомоги ветеранам війни.

Переглядів: 126 | Дата: 15.05.2021 | Коментарі (0)

  7-8 квітня 2021 року волонтерська група з Тернопільщини очолювана головою обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергієм Лісовим та головою обласної організації "Волонтери Тернопільщини" Михайлом Гушоватим перебувала на сході України з допомогою для наших воїнів. Саме на свято Благовіщення дорогоцінний вантаж доставлено нашим захисникам, серед яких двигун до військового автомобіля, продукти харчування, засоби особистої гігієни, маскувальні сітки, сокири-колуни, солодкі смаколики, сигарети та багато інших вкрай необхідних речей, що вкрай необхідні на фронті. Висловлюємо щиру подяку за допомогу Великогаївській та Заліщицькій територіальним громадам, волонтерам з Золочова, Гусятина, Уляні Білик з З ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 106 | Дата: 15.05.2021 | Коментарі (0)

9 березня 2021 року голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий, його заступник Василь Когут та голова ревізійної комісії ТОО УСВА Богдан Градишин взяли участь в урочистих заходах у Тернополі з нагоди Шевченківських днів та 207-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Спільною молитвою, театралізованим дійством і покладанням квітів до підніжжя пам'ятника вшанували Великого Кобзаря.

Переглядів: 123 | Дата: 15.05.2021 | Коментарі (0)

    5-7 березня голова Тернопільськоі обласної організації УСВА Сергій Лісовий разом з головою спілки волонтерів Тернопільської області Гушоватим Михайлом, волонтерами Ференсом Анатолієм, Репетою Олегом відвезли на схід України військовослужбовцям, які знаходяться в зоні ООС двома автомобілями біля трьох тонн грузу вкрай необхідних військовим і в тому числі двигун першої комплексності для автомобіля ГАЗ-66. Також передали нові автомобільні шини. Волонтери проїхали шлях передовими позиціями від Мар’їнки до Станиці Луганської.

Велика подяка Великогаївській громаді Тернопільського району від військових за надану допомогу ... Читати дальше »

Переглядів: 161 | Дата: 22.03.2021 | Коментарі (0)

20 лютого на базі Волинського ліцею імені Нестора Літописця в м. Кременець на Тернопільщині відбувся традиційний ХІІІ турнір з волейболу, присвячений пам'яті мужнього офіцера лейтенанта Віталія Осецького, який героїчно загинув в Афганістані 19 березня 1985 року при виконанні бойового завдання. За мужність, сміливість і відвагу посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки. Віталій був випускником цього навчального закладу, в якому щорічно проводиться турнір його пам'яті. В урочистих заходах відкриття турніру прийняли участь начальник відділу сім'ї, молоді і спорту Кременецької міської ради Станіславенко А.В., директор ліцею Мишко В.І., ветерани-афганці, учасники бойових дій АТО/ООС, педагогічний ко ... Читати дальше »

Переглядів: 136 | Дата: 24.02.2021 | Коментарі (0)

 В рамках відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану 20-21 лютого в м. Кременець на Тернопільщині з ініціативи районної Спілки ветеранів Афганістану та за підтримки міської ради в спорткомплексі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка відбувся VI-й Міжобласний турнір з футзалу на кубок пам'яті воїнів-афганців Валерія і Михайла Циганюків, які загинули в Афганістані у 1984 році, а також Героїв "Небесної сотні". Учасники турніру та всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв. В турнірі взяли участь 6 команд з Тернопільської, Львівської, Рівненської та Хм ... Читати дальше »

Переглядів: 116 | Дата: 24.02.2021 | Коментарі (0)

20-21 лютого в м. Скалат на Тернопільщині в спортивному залі професійного ліцею відбувся відкритий чемпіонат Скалатської об'єднаної територіальної громади з волейболу серед чоловіків, присвячений полеглим воїнам на війні в Афганістані, а також героям Революції Гідності та АТО/ООС. Турнір проводився уже в 18 раз, ініціатором і засновником турніру є міська Спілка ветеранів Афганістану, яку очолює Дмитро Пашкевич. Учасники змагання хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх полеглих українських героїв. Команди в ході турніру показали високу майстерність. Переможцями змагання стали волейболісти команди "Скалатчани", друге і третє місце відповідно посіли волейбольні команди "Хоростків" і & ... Читати дальше »

Переглядів: 106 | Дата: 24.02.2021 | Коментарі (0)

16 лютого в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї біля постійно діючої експозиції "Війна в Афганістані" відбувся тематичний захід "Афганістан- це наша біль" за участі працівників музею, студентів Тернопільського технічного коледжу та ветеранів-афганців. Голова Тернопільської обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий, його заступник Василь Когут, голова міської Спілки ветеранів Афганістану Роман Храпцьо та виконавець патріотичних пісень Роман Лотецький розповіли про початок і хід війни в Афганістані, про свою участь і враження. Детально про експонати, передані ветеранами-афганцями, які розміщені в музеї розповів Василь Когут. Про роботу обласної Спілки ветеранів Афганістану на суча ... Читати дальше »

Переглядів: 150 | Дата: 17.02.2021 | Коментарі (0)

15 лютого в місті Зборів на Тернопільщині урочисто відкрито меморіальний знак в пам'ять про війну в Афганістані. Ініціаторами його будівництва стали ветеран-афганець Роман Моравель та волонтерка Уляна Білик. 84 уродженці Зборівщини приймали участь у бойових діях в Афганістані, двоє загинули - прапорщик Михайло Луцишин з с. Цебрів та рядовий Микола Микитин з с. Хомівка, семеро повернулись додому інвалідами, а 15 померли вже в мирний час внаслідок поранень і захворювань. За мужність і героїзм 17 воїнів були відзначені державними бойовими нагородами. В урочистих заходах відкриття пам'ятного знаку прийняли участь жителі об'єднаної територіальної громади, ветерани-афганці області, учасники АТО/ООС, військовослу ... Читати дальше »

Переглядів: 126 | Дата: 17.02.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz