Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 01.05.2024, 02:41

Головна » Архив новостей
5 лютого 2015 року в рамках відзначення 26-ї річниці виведення військ з Афганістану голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий разом з активом та гуртом воїнів-афганців «Інтерконтингент» відвідали Заліщицький обласний комунальний госпіталь ветеранів війни та інвалідів. Ветерани-афганці привезли в подарунок госпіталю медикаменти, сателітарну антену в комплекті для двох палат, де зроблено ремонт за рахунок Спілки, копії діарами «Бій біля кишлака Дурі». В клубі госпіталю відбувся святковий концерт за участю Тернопільського гурту військово-патріотичної пісні «Інтерконтингент», де прозвучали композиції про війну в Афганістані, військову дружбу та бойове братерство. Голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий відповідно до рішення Президії УСВА нагородив головного лікаря госпіталю Демчука Володимира Івановича медаллю УСВА «За заслуги» ІІІ ст. та відзначив медперсонал колективу подяками і квітами, а також подякував всім працівникам медичного закладу за ч ... Читати дальше »
Переглядів: 452 | Дата: 10.02.2015 | Коментарі (0)

4 лютого 2015 року в облдержадміністрації відбулося засідання оргкомітету по проведенню в області Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ з Афганістану під головуванням заступника голови ОДА Леоніда Бицюри та за участі голови ТОО УСВА Сергія Лісового та його заступника Василя Когута. Обговорено план заходів, дано доручення всім начальникам управлінь ОДА забезпечити проведення вшанування ветеранів. Виконувачем обов'язків голови ОДА Крисак І.Б. підписано розпорядження № 31-од від 27 січня 2015 року про відзначення в області Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Переглядів: 396 | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

24-25 січня у Кременці у спортивному залі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка відбувся традиційний щорічний міжобласний турнір з міні-футболу,присвячений пам’яті загиблих воїнів-«афганців» з Кременеччини Валерія та Михайла Циганюків! Організатором турніру виступили Тернопільська обласна та Кременецька районна спілки ветеранів Афганістану. Турнір зібрав досить численну кількість воїнів-афганців та велику армію фанатів футболу! До учасників турніру з вітальним словом звернулись Голова Тернопільської обласної спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий, Голова Кременецької Федерації футболу Віктор Карташов,начальник сектору у справах сім’ї,молоді та спорту Кременецької РДА Василь Петрук та декан факультету фізичного виховання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії Олександр Бережанський. Загалом у турнірі брали участь 6 команд із Тернопільської,Рівненської, Львівської областей. Переможцем турніру стала місцева студентська кремене ... Читати дальше »
Переглядів: 362 | Дата: 04.02.2015 | Коментарі (0)

15 січня 2015 року в облдержадміністрації голова Тернопільської обласної організації УСВА С.Лісовий та його заступник В.Когут провели робочу зустріч з директором Департаменту соціального захисту населення ОДА Боярським В.А. та членами оргкомітету по відзначенню в області Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ з Афганістану. Розроблено та затверджено план заходів, відповідно до яких, голова ОДА Крисак І.Б. підпише розпорядження.
Переглядів: 368 | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

15 січня 2015 року в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч ветеранів-афганців та студентів ВНЗ «Чортківське професійне училище». Ансамбль дівчат заспівав колядок та патріотичних пісень в підтримку воїнів АТО, а заступник голови Тернопільської обласної організації УСВА Василь Когут провів цікаву екскурсію у відділі, де знаходиться експозиція «Війна в Афганістані». Голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий подякував керівництву навчального закладу та учасникам ансамблю за прекрасний концерт.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 368 | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

25 грудня 2014 року з ініціативи Тернопільської обласної організації УСВА в парку Національного відродження у м. Тернополі, біля меморіального комплексу загиблих на Афганській війні, проведено акцію "Запали свічку пам'яті", приурочену 35-й річниці введення військ в Республіку Афганістан. Саме о 15.00 год., в час, коли вводились війська, ветерани-афганці Тернополя на чолі з головою обласної Спілки С. Лісовим запалили свічки пам'яті біля пам'ятника полеглим землякам, спільно помолилися біля каплички за упокій душ загиблих і померлих вже після війни та поклали живі квіти до підніжжя пам'ятника. Такі ж заходи пройшли у всіх районах області.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 397 | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

23 грудня 2014 року члени Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану у кількості 20 чоловік разом із Українською Спілкою ветеранів Афганістану, організацією ветеранів України та всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України» провели під стінами Кабінету Міністрів України, Адміністрацією Президента та Верховною Радою України попереджувальну акцію протесту проти проекту Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів України» (№ 1577), у якому передбачено повністю зберегти пільги для військовослужбовців всіх силових відомств і їх ветеранів і лише частково зберегти для окремих категорій ветеранів війни – інвалідів війни і учасників бойових дій. Згідно цього проекту Закону залишатимуться практично без державної підтримки найбільш постраждалі від воєн та конфліктів – родини загиблих воїнів та померлих інвалідів війни, які віднесені до категорії осіб, на яких поширюється дія Зак ... Читати дальше »
Переглядів: 361 | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

З ініціативи Тернопільської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану з 14 по 18 грудня 2014 року делегація тернопільських афганців у складі Романа Храпцьо, Миколи Гоя, Романа Лотецького, Петра Зарічнюка та отця Івана Гуні перебувала у зоні АТО у м. Лисичанськ та м. Щастя, де зустрілася з військовослужбовцями Тернопільської області. Наші волонтер передали бійцям військове спорядження, теплі речі та продукти харчування.
Переглядів: 422 | Дата: 22.01.2015 | Коментарі (0)

18 грудня 2014 року відбулася спільна селекторна нарада Української Спілки ветеранів Афганістану, Організації ветеранів України та ВГОІ «Союз Чорнобиль України», в якій взяли участь голова ТОО УСВА Сергій Лісовий та актив обласної Спілки. Прийнято відкритий лист до керівництва країни, створено Штаб спротиву руйнування соціальних прав народу України, прийнято рішення провести 23 грудня 2014 року в м. Києві під стінами Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради масову попереджувальну акцію протесту ветеранів війни, праці, Збройних Сил України, «афганців», чорнобильців під гаслом: «Ми ще живі – разом ми сила». 23 грудня 2014 року активісти обласної Спілки ветеранів Афганістану з Тернополя, Гусятинського, Теребовлянського та Кременецького районів взяли участь у Всеукраїнській протестній акції в м. Києві з питання збереження пільг і недопущення їх звуження у бюджеті України на 2015 рік.
Переглядів: 372 | Дата: 24.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz