Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 18.04.2024, 07:25

Головна » Архив новостей
10 грудня 2014 року відбулись позачергові звітно-виборні збори Тернопільського міського об'єднання інвалідів війни в Афганістані, на яких заслухано звіт голови Литвина Б.М. та звіт ревізійної комісії. Обрано новий керівний склад. Головою організації обрано Корицького Олексія Трохимовича.
Переглядів: 357 | Дата: 15.12.2014 | Коментарі (0)

5 грудня 2014 року на базі державного навчального закладу “Чортківське ВПУ” відбулося розширене засідання творчої групи викладачів предмета “Захист Вітчизни” з обговорення проекту “Обласної програми військово-патріотичного виховання учнівської молоді” та проекту навчальної програми предмета “Захист Вітчизни”. В роботі творчої групи взяли участь: Любомир Сагайдак, завідувач методичним кабінетом НМЦЦЗ та БЖ Тернопільської ОДА; Руслан Садигов, майор, заступник комісара Чортківського військкомату; Анатолій Вівсяний, підполковник, командир військової частини А-1915; Сергій Лісовий, голова обласної спілки ветеранів Афганістану; Володимир Погорецький, головний редактор журналу “Золота Пектораль”, учасник бойових дій в Афганістані; Олег Іванілов, директор ДНЗ “Чортківське ВПУ”, – повідомляє сайт навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Тернопільській області. Від себе додамо, що кординував роботу робочої групи викладач ДНЗ «Чортківське ВПУ» МихайлоЧорній, учасник бойових дій ... Читати дальше »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 471 | Дата: 15.12.2014 | Коментарі (0)

28 листопада 2014 року відбулось засідання Правління Тернопільської обласної організації УСВА з таким порядком денним: 1. Інформація голови ТОО УСВА Лісового С.Є. про 7-му звітно-виборчу Конференцію УСВА. 2. Звіт голови ТОО УСВА Лісового С.Є. про проведену роботу за 2014 рік. 3. Організація підписки на газету «Третій Тост» на 2015 рік. 4. Затвердження плану основних заходів роботи ТОО УСВА на 2015 рік. 5. Затвердження кандидатур активістів ТОО УСВА для відзначення державними нагородами та іншими відзнаками з нагоди 26-ї річниці виведення військ з Афганістану. 6. Різне.
Переглядів: 376 | Дата: 08.12.2014 | Коментарі (0)

У вересні 2014 року розпочалася передплата на періодичні видання України на 2015 рік, а також на газету Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) «Третій тост», де друкуються законодавчі матеріали з питань соціального захисту сімей загиблих військовослужбовців, інвалідів війни, учасників бойових дій, юридичні консультації, матеріали про життя і роботу організацій УСВА (територіальних, місцевих, районних), спогади, проза і поезія. Газету можна передплатити в усіх відділеннях поштового зв’язку України. Мінімальний передплатний період – один місяць, максимальний – дванадцять місяців. Наш індекс – 30224. Періодичність виходу – двічі на місяць. Вартість передплати на наступний рік, з урахуванням приймання передплати і доставки, складає: на місяць – 2,46 грн., на три місяці – 7,38 грн., на шість місяців – 14,76 грн., на рік – 29,58 грн.
Переглядів: 815 | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

З ініціативи Тернопільської обласної організації УСВА на базі дитячого табору «Лісова казка», що у с. Борщівка Лановецького р-ну Тернопільської області організовано навчальний військово-патріотичний центр ім. Героя Радянського Союзу, учасника бойових дій в Афганістані Ярослава Горошко з підготовки та вишколу майбутніх бійців добровольчих батальйонів, Збройних Сил України та загонів самооборони. Базу для вишколу знайшли за сприяння голови обласної ради Василя Хомінця. Влада потурбувалася не лише про безоплатне надання приміщення, але й подбала про забезпечення продуктами харчування добровольців навчального центру, допомогли також керівники фермерських та сільськогосподарських підприємств. Керівником навчального центру призначений голова обласного осередку ВГО «Закінчимо війну» Сергій Ліпянін. Термін вишколу проходить 14 днів, за цей час кваліфіковані інструктори, що пройшли горнило афганської війни, проводять заняття по тактиці, інженерно-саперній справі, вогневій підготовці та освою ... Читати дальше »
Переглядів: 390 | Дата: 27.10.2014 | Коментарі (0)

19 жовтня 2014 року в с. Вишнівчик Теребовлянського р-ну Тернопільскої області за ініціативи Теребовлянської районної організації УСВА на приміщенні Вишнівецької ЗОШ І-ІІІ ст. встановлені меморіальні дошки загиблим в Афганістані Мельнику Зіновію Володимировичу та Гальчуку Оресту Івановичу, в якій вони навчалися. Відкриття почалося з освячення дошок. На відкритті були присутні голова Тернопільської обласної організації УСВА Лісовий С.Є., голова Теребовлянської районної організації УСВА Гумніцький Б.Р., бойові побратими, які воювали разом із загиблими героями, односельчани та школярі. Після освячення меморіальних дошок всечесними отцями для офіційного відкриття слово було надано голові Тернопільської обласної організації УСВА Лісовому С.Є., який зазначив про те, що будівництво пам’ятників та відкриття меморіальних дошок є пріоритетом афганців по вшануванню пам’яті за загиблими побратимами та висловив подяку голові Теребовлянської районної організації УСВА Гумніцькому Богдану Романовичу ... Читати дальше »
Переглядів: 441 | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

14 жовтня 2014 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці у парку Національного відродження біля пам’ятника «Воїнам-афганцям» освятили капличку Божої Матері Покрови. Капличку спорудили з ініціативи міської організації УСВА. Вони зібрали на це кошти, а також допомогли спонсори. На Покрову в парку зібралися афганці, рідні тих, хто не повернувся із поля бою, щоб вшанувати полеглих у тій війні. Пом’янули і хлопців, які загинули в зоні антитерористичної операції вже у наші дні. За словами голови Тернопільської міської організації УСВА Романа Храпцьо, тернопільські воїни-афганці брали активну участь у Революції гідності, а нині воюють на сході України. В АТО беруть участь і діти афганців: Андрій Проскуряков, Михайло Богач та інші. Проте найзаповітнішою мрією воїнів, вчорашніх і нинішніх, є мир і спокій на рідній землі.
Переглядів: 449 | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

1 вересня 2014 р. головою ТОО УСВА Лісовим С.Є. направлено лист заступнику голови Лановецької районної ради Дяченку В.І. з проханням надати в тимчасове користування територію оздоровчого табору «Лісова казка» в с. Борщівка Лановецького району для створення навчального військово-патріотичного центру ім. Я.Горошко по підготовці мешканців Тернопільської області у зв’язку із подіями на сході України.
Переглядів: 456 | Дата: 12.09.2014 | Коментарі (0)

2 вересня 2014 року на 51-му році життя перестало битися серце нашого бойового побратима, кавалера Ордена Червоної Зірки та медаль "За відвагу" Пунька Володимира Богдановича . Тернопільська обласна оранізація УСВА висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам'ять... Панахида відбудеться 3 вересня о 19.00 год. в Будинку Скорботи по вул. Микулинецькій, похорон о 10.00 год. 4 вересня в Будинку Скорботи.

Переглядів: 465 | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

Шановні краяни! Сьогодні на сході України проходить неоголошена війна. Ми, ветерани війни в Афганістані, добре знаємо ціну життя та смерті й близько до серця сприймаємо загибель кожного військовослужбовця. Ми переконані, що перемога буде, але хотілося, щоб не такою великою ціною смертей платила Україна за мир і спокій у державі. Для цього армія повинна бути добре озброєною та забезпеченою усім необхідним. Тернопільська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану активно збирає кошти та гуманітарну допомогу для військовослужбовців Збройних Сил і Національної Гвардії. Нами вже неодноразово успішно доставлялася допомога в зону АТО. Ми люди, які перенесли і відчули на собі всі жахіття війни і ми розуміємо потреби військовослужбовців, які приймають участь в антитерористичній акції, гарантуємо, що ні одна копійка не пропаде, доставимо захисне спорядження і гуманітарну допомогу та передамо безпосередньо в руки нашим військовослужбовцям в зону бойових дій. Всім, хто хоче до ... Читати дальше »
Переглядів: 428 | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz