Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 21.05.2024, 21:04

Головна » Архив новостей
10 грудня 2015 року в актовій залі Тернопільського технічного ліцею з ініціативи керівника музею пам’яті воїнів-афганців «Кімната Пам’яті» Богач Ярослави Іванівни відбувся концерт для учнів та викладачів за участю гурту афганської та патріотичної пісні воїнів-афганців «Інтерконтингент» (керівник Типило Михайло Іванович), присвячений Дню Збройних Сил України. Близько години звучали зворушливі пісні з репертуару гурту, які до глибини запали в душі кожного присутнього в залі, змусивши на мить уявити собі біль матерів, які не змогли побачити своїх синів, горе дружин, яких ніколи не обійме коханий, дітей, що назавжди залишилися без теплої батьківської любові… Не забули згадати у піснях також Небесну Сотню і про сучасні події в зоні АТО, про любов до України. Заключним акордом пролунав своєрідний гімн афганської війни – пісня «Віват, шураві!», ліцеїсти стоячи аплодували героям війни в Афганістані та сьогоднішнім захисникам суверенітету України, що воюють на Сході України. Такі музичні композ ... Читати дальше »
Переглядів: 446 | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

8 грудня 2015 року відбулося чергове засідання правління Тернопільської обласної організації УСВА, на якому розглянуті питання: про підсумки роботи правління УСВА 01.12.2015 року в м. Києві, про результати участі делегації ТОО УСВА у ІІ етапі 7-ї звітно-виборної Конференції УСВА, про підсумки участі членів ТОО УСВА у виборах до місцевих органів влади, про стан лікування в госпіталі «Лісова Поляна» та Заліщицькому обласному комунальному госпіталі для ветеранів війни і інвалідів, про організацію підписки на газету «Третій Тост». Прийнято рішення про звернення правління до головного лікаря Заліщицького госпіталю Демчука В.І. стосовно більш жорсткого контролю за лікуванням та поведінкою ветеранів війни, розглянуто ситуацію щодо пікетування Лановецькою районною організацією УСВА свинокомплексу «Агро-Ланівці», який екологічно забруднює місцеву територію, що призводить до захворювання населення. По всіх питаннях порядку денного прийнято конкретні рішення.
Переглядів: 372 | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

14 жовтня 2015 року ветерани-афганці Тернополя взяли активну участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня захисника України. Сформована колона з ветеранів афганської війни взяла участь у святій літургії та урочистостях, що проходили на Театральній площі у Тернополі, а потім стройовим маршем пройшли перед мешканцями міста разом з іншими військовослужбовцями гарнізону, що прийняли участь в параді. По завершенні урочистих заходів ветерани-афганці відвідали меморіальний комплекс в парку Національного Відродження в пам'ять про полеглих земляків на афганській війні, помолились і запалили свічки та поклали живі квіти до підніжжя пам'ятника.
Переглядів: 298 | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

27 серпня 2015 року біля пам’ятника І.Франка в м. Тернополі активісту ветеранського руху Тернопільської обласної організації УСВА, учаснику бойових дій в Афганістані, члену Національної спілки журналістів України Євгену Васильовичу Філю вручено Державну премію імені Івана Франка за 2015 рік як співавтору книги «Тарас Шевченко у пам’яті поколінь», присвяченої 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря. Книга про генія українського народу охоплює його багатогранну творчість, а також пошанування Тараса Шевченка як в Україні, так і в світі – українською та англійськими мовами. До видавництва книги долучилася і Тернопільська обласна організація УСВА, яка щиро вітає бойового побратима з високою відзнакою його творчої діяльності та бажає йому нових здобутків.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 367 | Дата: 31.08.2015 | Коментарі (0)

12 липня 2015 року з ініціативи Бучацької районної організації УСВА на Тернопільщині в с. Переволоки відбувся традиційний турнір з футболу пам’яті загиблих земляків на війні в Афганістані. Урочисто відкрив турнір голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий, який відзначив, що пам'ять про загиблих побратимів увічнена в цьому турнірі, який проводиться щорічно, та побажав учасникам безкомпромісної боротьби. В змаганнях прийняли участь чотири команди з сіл Переволоки, Білявинці, Старі Петликівці та Пилява Бучацького району. Всі матчі проходили у запеклій боротьбі, сотні глядачів з навколишніх сіл, серед яких було багато молоді, активно підтримували спортсменів. Переможцем турніру стала команда з Старих Петликівців, якій голова обласної організації УСВА С.Лісовий вручив Кубок пам’яті полеглих воїнів. Всі команди турніру були відзначені грамотами та цінними подарунками, окремо були відзначені по категоріям – «Кращий голкіпер», «Кращий бомбардир» та «Кращий гравець». По завершенні турніру ... Читати дальше »
Переглядів: 568 | Дата: 20.07.2015 | Коментарі (0)

5 липня 2015 року з ініціативи голови Тернопільського міського об'єднання інвалідів війни в Афганістані Олексія Корицького на спорткомплексі ВАТ "Текстерно" відбулися навчально-показові заняття для молоді по вогневій підготовці та хімічному захисту. На стадіоні воїни-афганці розгорнули навчальні точки, де вчили молодь розбиранню та збиранню стрілецької зброї, вивчення тактико-технічних характеристик зброї, одягання засобів хімічного захисту, характеристики та будову гранат і їх застосування. Молодь з великим ентузіазмом віднеслась до навчальних занять. По їх закінченні Тернопільський гурт воїнів-афганців "РД" та автор і виконавець військово-патріотичної пісні Роман Лотецький виступили з концертною програмою на стадіоні. Кожну пісню учасники навчальних зборів та глядачі супроводжували бурхливими аплодисментами.
Переглядів: 307 | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

5 липня 2015 року в рамках відзначення в області 25-ї річниці створення Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану воїни-афганці відвідали військовослужбовців 44-ї артилерійської бригади, що дислокується в м. Тернополі. Автор і виконавець Роман Лотецький та тернопільський гурт воїнів-афганців «РД» в клубі військової частини виступили з концертною програмою, де прозвучали пісні як про афганську війну, так і про мужність українських воїнів в зоні АТО, написані Романом Лотецьким після двох поїздок з волонтерами на схід України. Командування військової частини щиро подякувало воїнам-афганцям за прекрасний концерт та закликало до подальшої співпраці.
Переглядів: 339 | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, військово-патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність Президент України П. Порошенко до Дня Конституції України своїм Указом № 367/2015 від 27.06.2015 року нагородив орденом "За мужність" ІІІ ст. голову Кременецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Стецюка Степана Володимировича.
Переглядів: 358 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

23 червня 2015 року за підтримки Тернопільської обласної ради та облдержадміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці створення Тернопільської обласної організації УСВА. В урочистих заходах прийняли участь голова УСВА Червонописький С.В., голова облдержадміністрації Барна С.С.. голова обласної ради Хомінець В.П., керівники силових структур області, ветерани афганської війни, миротворчих операцій та воїни АТО, представники афганських організацій з Хмельниччини, Рівненщини, Івано-Франківщини, Львівщини і Закарпаття, військовослужбовці гарнізону, громадськість та молодь. Відбувся круглий стіл по проблемах розвитку ветеранського руху, соціального захисту учасників бойових дій та медичному забезпеченню ветеранів за участю голови УСВА Червонописького С.В., голови ТОО УСВА Лісового С.Є., голів районних організацій УСВА, керівниц ... Читати дальше »

Переглядів: 472 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

1 травня 2015 року гурт «Долг» виступив з благодійним концертом на Яворівському полігоні, що на Львівщині. На концерті пролунали патріотичні пісні для 44-ї бригади військовослужбовців, які незабаром відправляться у зону АТО. Тернопільська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану висловлює подяку ансамблю «Долг» за їх підтримку військовослужбовцям.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 320 | Дата: 14.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz