Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 21.05.2024, 15:25

Головна » Архив новостей
В рамках відзначення 27-ї річниці виведення військ з Афганістану в районному центрі Гусятин на Тернопільщині відбувся 21-й традиційний турнір з футболу, пам'яті полеглих земляків на афганській війні за сприяння Гусятинської районної організації УСВА, обласного відділення олімпійського комітету та районного відділу у справах сім’ї, молоді та спорту. Перед початком змагань ветерани-афганці, громадськість, молодь та спортсмени поклали квіти до пам’ятника загиблим в Афганістані, запалили свічки, помолились та хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих на афганській війні. В турнірі взяли участь п’ять команд з Тернополя, Скалата, Монастириська та Гусятина. Команди-учасниці турніру показали безкомпромісну боротьбу, проявили характер на футбольному полі. Головний трофей – Кубок пам'яті полеглих земляків здобула команда ветеранів Тернопільської міської організації УСВА, другою була команда зі Скалата, а третьою – команда з Монастириська. Всі команди-призери відзначені грамотами, кубками ... Читати дальше »
Переглядів: 334 | Дата: 04.03.2016 | Коментарі (0)

В приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для молоді відбулася зустріч школярів, студентів та працівників бібліотеки з ветеранами афганської війни на тему: «Ціна чужої війни…» в рамках відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ з Афганістану. Ветерани-афганці Василь Когут, Роман Лотецький та Анатолій Лукащук поділилися спогадами про ту страшну неоголошену війну, привели приклади героїзму наших військовослужбовців та розповіли про сьогоднішнє життя учасників бойових дій в Афганістані, як вони займаються волонтерською діяльністю по допомозі воїнам АТО. Всіх присутніх схвилювала розповідь батька полеглого в Афганістані лейтенанта Тараса Протасевича – Любомира Васильовича, в якого до цього часу не можуть загоїтися душевні рани в зв’язку з втратою сина. Ветеран афганської війни, автор і виконавець патріотичної пісні Роман Лотецький виконав пісню присвячену пам'яті полеглому в Афганістані Тарасу Протасевичу та щ ... Читати дальше »
Переглядів: 346 | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

У Тернопільському Технічному ліцеї відбувся традиційний відкритий чемпіонат міста Тернополя серед школярів серед армеслінгу, приурочений 27-ій річниці виведення військ з Афганістану та присвячений пам’яті мужнього офіцера Євгена Богача, який героїчно загинув в Афганістані 6 лютого 1988 року та посмертно нагороджений орденом Бойового Червоного Прапора. Організаторами спортивних змагань виступили директор Тернопільського технічного ліцею Ігор Лисий та голова міської організації УСВА Роман Храпцьо, які урочисто відкрили турнір. З вітальним словом до учасників змагань звернулась вдова полеглого в Афганістані офіцера Євгена Богоча – Ярослава Іванівна, яка побажала всім перемоги та подякувала організаторам турніру за пам'ять про чоловіка. Головною метою змагання стало пропагування серед молоді здорового способу життя, підвищення культури поведінки та етики, а також популяризація армреслінгу, як масового та доступного виду спорту. В змаганнях взяли участь команди трьох шкіл міста, класичної г ... Читати дальше »
Переглядів: 292 | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)

На базі Струсівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст., що на Тернопільщині, 20 лютого 2016 року відбувся VII традиційний турнір з волейболу на Кубок воїна-афганця, випускника цієї школи Володимира Денеки, який героїчно загинув в бою 6 січня 1981 року та нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно). На урочистому відкритті турніру були присутні воїни-афганці, воїни АТО, представники українського козацтва, громадськість та молодь. Відкриття турніру розпочали із спільної молитви та благословення капеланів українського козацтва. У турнірі з волейболу прийняли участь 6 шкільних команд Теребовлянського району. Змагання пройшли у безкомпромісній боротьбі, вперше за історію цього турніру-пам’яті В. Денеки перемогу здобула команда Струсівської школи-інтернату, якій і було вручено Кубок, друге місце посіла команда Ілавченської школи, третьою була команда Теребовлянської ЗОШ № 2. Переможці отримали грамоти і медалі, всі учасники турніру відзначені подяками і подарунками. ... Читати дальше »
Переглядів: 383 | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

Відповідно Указу Президента України № 46/2016 від 15.02.2016 року за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність відзначені орденом "За заслуги" III ступеня ГУНЯ Іван Степанович - член Тернопільської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), учасника бойових дій в Афганістані, орденом "Княгині Ольги" ІІІ ступеня БОГАЧ Ярославу Іванівну - голову комітету сімей загиблих Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Щиро вітаємо з нагородами!
Переглядів: 355 | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0)

15 лютого 2016 року в Тернополі біля меморіального комплексу пам’яті загиблих в Афганістані в парку Національного відродження відбувся мітинг-реквієм, присвячений 27-й річниці виведення військ з Афганістану. В урочистих заходах прийняли участь керівництво області, військовослужбовці Тернопільського гарнізону, громадськість, молодь, ветерани афганської війни, миротворчих операцій та учасники АТО. Перед присутніми виступили голова облдержадміністрації Барна С.С., голова обласної ради Овчарук В.В., міський голова Тернополя Надал С.В., голова обласної організації УСВА Лісовий С.Є., голова міської організації УСВА Храпцьо Р.І., вдова загиблого Афганістані Богач Я.І. та обласний військовий комісар Катинський В.М. Настоятель Свято-Троїцького духовного центру отець Анатолій Зінкевич відслужив панахиду за упокій душ полеглих в Афганістані і зоні АТО та освятив новий хрест біля пам’ятника. Біля розвернутої польової кухні ветерани-афганці скуштували солдатської каші та пом’янули загиблих бойових ... Читати дальше »
Переглядів: 369 | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0)

12 лютого в клубі с.В.Гаї відбулось районне святкування з нагоди 27-ї річниці вшанування колишніх учасників бойових дій в Республіці Афганістан – співробітників та ветеранів Тернопільського району «Афганістан: ціна чужої війни». З вітальним словом до усіх присутніх звернулись заступник голови районної державної адміністрації Андрій Колісник, керуючий справами районної ради Богдан Ящик, голови Тернопільської обласної та районної організацій Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий та Василь Брицький, голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади Олег Кохман. Учасників бойових дій в Республіці Афганістан – співробітників та ветеранів Тернопільського району відзначили грамотами голів районної державної адміністрації та районної ради, медалями, а також голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади вручив грошові нагороди. В концертyій програмі взяли участь лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів, соліст народної аматорської вокал ... Читати дальше »
Переглядів: 403 | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0)

В рамках відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення військ з Афганістану в палаці культури «Березіль» імені Леся Курбаса у Тернополі 10 лютого 2016 року о 18.00 год. відбудеться благодійний концерт пам’яті полеглих на афганській війні та в зоні АТО, в якому візьмуть участь народно-аматорський колектив військово-патріотичної пісні гурт «Долг», гурт воїнів-афганців «Інтерконтингент» та виконавець патріотичних пісень Роман Лотецький.
Переглядів: 360 | Дата: 01.02.2016 | Коментарі (0)

Вже традиційно кожного року в районному центрі Заліщики, що на Тернопільщині, з ініціативи районної організації УСВА, проводиться зимовий турнір з міні футболу пам’яті Валерія Луб’янського, який загинув в Афганістані 31 серпня 1980 року. За мужність і відвагу нагороджений орденом Червоної Зірки посмертно. В морозяні січневі дні відбулися вже тридцяті такі змагання. Футбольні баталії проходили у безкомпромісній боротьбі на майданчику зі штучним покриттям місцевого стадіону «Дністер». Учасниками турніру стали 16 команд Заліщицького району. Перемогу вибороли футболісти ФК «Прогрес» із села Добрівляни, друге місце у ФК «Шутроминці», а третє місце у команди із села Устечко. Переможці нагороджені перехідним Кубком, команди призери отримали малі кубки, всім футболістам команд призерів вручені медалі та грошові премії. Нагороди спортсменам вручили голова Заліщицької райдержадміністрації Борис Шипітка, заступник голови райради Василь Лотушняк та заступник міського голови Михайло Бандрівчак. По ... Читати дальше »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 391 | Дата: 01.02.2016 | Коментарі (0)

Привітання з Новим роком.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 393 | Дата: 30.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz