Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 06.05.2024, 21:45

Головна » Архив новостей

   26 вересня на стадіоні смт. Велика Березовиця що на Тернопільщині завершився турнір з міні-футболу пам'яті "кіборга" старшого сержанта 80-ї окремої аеромобільної бригади Івана Вітишина, який героїчно загинув 21 січня 2015 року в останній день оборони Донецького аеропорту.

   Вшановуючи пам'ять мужнього земляка Тернопільська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану стала ініціатором та організатором турніру за підтримки Великоберезовицької селищної ради і політичної партії "Європейська солідарність". Участь в змаганнях взяли 12 команд, матчі пройшли у безкомпромісній та запеклій боротьбі. Переможцем турніру стала команда ... Читати дальше »

Переглядів: 217 | Дата: 07.10.2020 | Коментарі (0)

Переглядів: 180 | Дата: 02.10.2020 | Коментарі (0)

2 вересня у Тернополі з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої Світової війни відбулися пам'ятні заходи в парку Слави. В умовах карантину керівники області та міста, представники громадських ветеранських організацій та священнослужителі на місці поховання загиблих воїнів при звільненні Тернополя провели поминальні заходи. Спільною молитвою та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять всіх полеглих воїнів і жертв Другої Світової війни.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 166 | Дата: 08.09.2020 | Коментарі (0)

   29 серпня у День пам'яті Героїв в Тернополі вшанували пам'ять полеглих українських воїнів у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Ветерани-афганці взяли участь в поминальних заходах, загальноукраїнській хвилині мовчання і акції "Дзвін пам'яті" та відвідали могилу ветерана Афганської війни, майора - медика 128 гірсько-піхотної бригади Михайла Стасіва, який спасав українських воїнів в зоні АТО, але себе не вберіг, хвилиною мовчання, запаленням лампадки, молитвою та покладанням квітів вшанували пам'ять мужнього офіцера.
   Герої не вмирають, а залишаються навіки в нашій пам'яті !

Переглядів: 136 | Дата: 08.09.2020 | Коментарі (0)

14 серпня відбулося чергове засідання Правління Тернопільської обласної організації УСВА. Заслухано звіт голови Правління С. Лісового про проведені заходи під час карантину. Обговорено питання лікування ветеранів в період карантинних заходів та зміни структури організації при переході області територіально на три райони. Заслухано пропозицію Мінветеранів про скасування Закону України " Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та нові законопроекти по категоріям (АТО/ООС, афганці і миротворці, волонтери, сім'ї героїв Небесної Сотні) - прийнято рішення залишити старий Закон з доповненнями про волонтерів та героїв Небесної Сотні та направити відповідну пропозицію у Мінветеранів та в офіс УСВА. Розглянуто питан ... Читати дальше »

Переглядів: 172 | Дата: 24.08.2020 | Коментарі (0)

    Напередодні дня пам`яті захисника Вітчизни відбувається велопробіг Ужгород-Маріуполь, в якому приймають участь ветерани афганської та російсько-Української війни. У Тернополі відбулася зустріч з хлопцями біля пам`ятного знаку загиблих «Воїнів» за волю України та загиблих наших земляків в Афганістані. Відбулася загальна молитва та покладені квіти. Марш завершиться у Маріуполі 29 серпня. За цей час вони подолають дистанцію 1800 кілометрів .

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 156 | Дата: 21.08.2020 | Коментарі (0)

      17 серпня у Тернополі напередодні відначення Дня пам'яті полеглих захисників України у російсько-українській війні з ініціативи Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та за підтримки фабрики ковальства "Віго" в пам'ять про мужнього офіцера-медика, майора медичної служби 128 гірсько-піхотної бригади МИХАЙЛА СТАСІВ на фасаді поліклініки по вул. Острозького встановлено ковану підставку для свічок та квітів біля меморіальної дошки, присвяченої герою. Тернопільська обласна Спілка ветеранів Афганістану висловлює щиру подяку директору приватного підприємства фабрика ковальства "Віго" Блаженко Роману Івановичу за благодійну допомогу ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 150 | Дата: 21.08.2020 | Коментарі (0)

16-17 липня волонтерська група Тернопільської обласної  Спілки ветеранів Афганістану очолювана головою організації Сергієм Лісовим та членом правління Сергієм Ліпяніним спільно з керівником благодійного фонду "Пам'ять і любов" Андрієм Савчук та керівником козацько-десантного екологічного осередку Володимиром Мосейко доставила в зону проведення ООС у підрозділи 93-ї та 44-ї бригад три тонни волонтерської допомоги, а саме продукти харчування домашнього виробництва, свіжі овочі, мінеральну воду, маскувальні сітки, сокири-колуни, набори ключів для ремонту техніки, ударні електродрелі для облаштування бліндажів, одяг для дітей дитячих будинків Донбасу та інше вкрай необхідне майно. У військових підрозділах тепло зустрічали ветеранів-афганців та щиро дякували за подарунки. Як відзначив голова обласної організації УСВА С. Лісовий: "Ми самі колись пройшли вогненними дорогами та стежками війни і добре розумієм ... Читати дальше »

Переглядів: 180 | Дата: 22.07.2020 | Коментарі (0)

      У неділю 12 липня 2020 року в с. Старі Петликівці Бучацького району  з ініціативи районної Спілки ветеранів Афганістану відбувся традиційний турнір з футболу пам'яті загиблих воїнів-афганців та воїнів АТО.

     У турнірі прийняли участь чотири команди. За звичаєм відбулося офіційне відкриття та прозвучав гімн України з підняттям Державного прапора. З вітальними словами виступили голова районної ради Віталій Фрояк та голова ТОО УСВА Сергій Лісовий, які подякували учасникам турніру за  пам'ять про земляків, які загинули а Афганістані та російсько-українській війні на сході України, побажавши гравцям чесної та безкомпромісної боротьби.

     За підсумками турніру перше місце завоювала команда с. Стар ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 168 | Дата: 22.07.2020 | Коментарі (0)

      11 липня 2020 року голова ТОО УСВА Лісовий Сергій разом з головою ТМО УСВА Храпцьо Романом перебували у м. Кременець, де відбулася зустріч з головою Кременецької РДА Ясіновським Василем Андрійовичем, його заступником Хортиком Василем Володимировичем та головою Кременецької районної організації УСВА Трачуком Ігорем, його заступниками Петриком Василем і Тимошенко Валерієм.

     На цій зустрічі обговорили питання співпраці РДА з РО УСВА, а саме фінансування статутної діяльності організації, перекриття даху організації , оновлення житлової комісії для подальшої можливості отримання коштів афганцями району для придбання житла та інше.

Переглядів: 190 | Дата: 22.07.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz