Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 30.04.2024, 14:55

Головна » 2012 » Січень » 27 » Меморандум про взаємодію і співробітництво
Меморандум про взаємодію і співробітництво
12:17

 

М Е М О Р А Н Д У М

про взаємодію і співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Тернопільською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану 

 

 

м. Тернопіль                                                                                              30 грудня 2011 року

 

Тернопільська обласна державна адміністрація та Тернопільська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану  з іншого боку (далі - Сторони) з метою збереження злагоди, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, інвалідів, учасників бойових дій, членів сімей загиблих, створення належних умов їх життєзабезпечення та шанобливого ставлення, усвідомлюючи необхідність посилення соціального захисту ветеранів війни, домовилися про нижченаведене :

 

І. Тернопільська обласна державна адміністрація бере на себе такі зобов’язання :

 

              1. В установленому порядку в межах наданих повноважень:

 

              1.1. Внести зміни та доповнення до обласної програми «Ветеран» на 2010-2014 роки, затвердженої рішенням Тернопільської обласної ради від 24 червня 2010 року №1008, з метою забезпечення  виплат  допомоги  сім’ям загиблих та  інвалідам війни з обласного бюджету і подати  їх на розгляд сесії обласної ради.

 

           1.2. Рекомендувати районним державним адміністраціям, районним радам і виконавчому комітету Тернопільської міської ради збільшити видатки  для зубопротезування ветеранів війни в Афганістані на 25% від суми, запланованої у 2011 році.

 

           1.3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування звільнити сім’ї загиблих та інвалідів війни від оплати комунальних послуг, зокрема за електроенергію, газ, тверде паливо та квартирну плату.

 

          1.4. Виділити в обласних, районних, міських лікарнях  палати  для лікування інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих в Афганістані, а також  забезпечення їх у повному обсязі лікарськими препаратами для безоплатного лікування на випадок невідкладної допомоги.

 

          1.5. Забезпечити інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих в Афганістані безоплатними путівками на лікування в Заліщицькому комунальному госпіталі інвалідів війни та реабілітованих, а також у санаторно-курортних і медичних закладах області, розташованих, у с.Більче-Золоте Борщівського району,  смт Копичинці Гусятинського району і смт Микулинці Теребовлянського району.

 

         1.6. Забезпечити в поліклінічних медичних закладах області умови для позачергового безоплатного обстеження ветеранів війни в Афганістані та членів сімей загиблих  за направленням лікарів.

 

         1.7. Сприяти  утриманню в належному стані могил, відновленню і ремонту пам’ятників, обелісків, меморіальних дощок та інших пам’ятних місць, пов’язаних з   війною в Афганістані, а також будівництву пам’ятників воїнам - афганцям у містах Бучач, Кременець та Шумськ.

 

        1.8. Забезпечити безоплатний проїзд на території Тернопільської області для учасників бойових дій інвалідів та членів сімей загиблих в Афганістані відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

        2. Розробити зміни та доповнення до цільової програми будівництва (придбання) доступного житла в Тернопільській області на 2010-2017 роки, з метою першочергового виділення земельних ділянок інвалідам, учасникам бойових дій, сім’ям  загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій в Афганістані та подати на розгляд сесії обласної ради.

 

       3. Сприяти забезпеченню офісними приміщеннями для потреб районних ветеранських організацій.

 

       4. Забезпечити безоплатне поховання померлих учасників бойових дій відповідно до Закону України «Про поховання та похоронну справу», а також постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року №1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни» та надавати для поховання  почесну варту і салют.

 

       5. Сприяти проведенню заходів з військово-патріотичного виховання молоді та військово-спортивних змагань, присвячених вшануванню пам’яті загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані.

 

П. Тернопільська обласна організація ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) бере на себе зобов’язання :

6. З метою зниження соціальної напруги серед ветеранів війни провести відповідну інформаційно - роз’яснювальну роботу серед цієї категорії громадян щодо положень меморандуму.

 

7. Здійснювати моніторинг пропозицій ветеранів війни і своєчасно вносити їх на розгляд сторін  для підготовки проектів відповідних рішень та доручень.

 

III. Термін дії меморандуму та внесення змін до нього:

 

            8.    Меморандум набирає чинності з моменту підписання сторонами і діє протягом п’яти років.

 

9. Сторони за взаємною домовленістю можуть вносити до меморандуму зміни,  які становлять його невід’ємну частину ї оформляються окремими протоколами.

 

10. Будь – яка із сторін може припинити виконання умов меморандуму, надіславши іншій стороні письмове повідомлення про такий намір за шість місяців до передбачуваної дати.

 

11. Припинення дії меморандуму не впливає на стан і строки здійснення заходів, які не завершені на момент припинення його дії.

 

12. У разі, коли жодна з сторін не повідомить іншій про намір припинити дію меморандуму, його дія автоматично продовжується на один рік, але не більше ніж на п’ять років від  моменту підписання.

 

13. Узгодження окремих положень меморандуму здійснюється шляхом проведення переговорів і консультацій між сторонами.

 

На підтвердження зазначених положень меморандуму підписали уповноважені особи :

 

 

Голова Тернопільської

обласної державної адміністрації

 

                                      

                                      В.А.ХОПТЯН

Голова Тернопільської

обласної організації

Української спілки

ветеранів Афганістану

                               С.Є.ЛІСОВИЙ

 

 

 

 


 

 

 

 

 

     

Переглядів: 657 | Додав: ter-usva | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz