Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 11.05.2024, 17:10

Головна » 2008 » Вересень » 11 » Данина пам’яті «афганців»
Данина пам’яті «афганців»
21:09


23 серпня в центральній частині міста Теребовля Тернопільської області відбулося відкриття пам’ятника воїнам , які загинули в афганській війні. Пам’ятник було споруджено у короткий термін за ініціативи та підтримки Теребовлянської районної організації ветеранів Афганістану , міської ради , мешканців і підприємців району , ветеранів афганської війни.
У церемонії урочистого відкриття пам’ятника взяли участь голова Теребовлянської райдержадміністрації П. Рупа , голова районної ради П. Майовський, заступник міського голови Ю.Рипко, голова Тернопільської обласної організації ветеранів Афганістану В. Місько , ветерани афганської війни , родини загиблих воїнів , мешканці та молодь міста і району.
У своєму виступі голова Тернопілької обласної організації ветеранів Афганістану В. Місько зазначив , що молоді хлопці Денека Володимир , Дисевич Ярослав , Гальчук Орест , Мельник Зеновій , Олійник Степан , Пронишин Василь з честю та мужністю виконали всій військовий обов’язок на афганській землі і пам'ять про загиблих земляків назавжди залишиться в серцях бойових побратимів.
Щасливими та життєрадісними мріяли зустрічати своїх синів з війни батьки цих загиблих хлопців. Багато тривожних днів чекали вони їхнього повернення , але не судилося… На заваді стала проклята і безжальна смерть в горах Афганістану.
Голова Теребовлянської районної організації ветеранів Афганістану Богдан Гумницький подякував усім , хто надав активну допомогу та матеріальну підтримку у будівництві пам’ятника , особливо відзначив вклад керівництва Тернопільського заводу «Граніт» , приватних підприємців Білик А.І. , Когут Р.М. , Апостол Р.А. ,ветерана-афганця Струтинського Андрія.
Пам’ятник виконано з граніту , на якому викарбовано прізвища загиблих воїнів в Афганістані на фоні афганських гір та військової техніки.
За активну роботу по військово-патріотичному вихованню молоді Теребовлянщини трьом ветеранам-афганцям були вручені медалі УСВА «За звитягу».
З концертною програмою виступив тернопільський гурт «Долг» - лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалів солдатської пісні. У їхньому виконанні прозвучали відомі ще з часів війни в Афганістані пісні , і в більшості сивочолих ветеранів-афганців защеміло у серці.
Відкриття пам’ятника у Теребовлі проходить в рамках підготовки до відзначення в Україні 20-ї річниці виводу військ з Афганістану. Пам’ятати загиблих – наш святий обов’язок. Це вони ціною власного життя рятували у боях своїх бойових побратимів. Сподіваюсь , що на прикладах героїв-афганців виростатиме ще не одне покоління українців , їхні ратні подвиги завжди хвилюватимуть юнацькі серця.
Схиляю голову перед світлою пам’яттю загиблих земляків , а Вам , бойові побратими , бажаю міцного здоров’я , ясного , мирного неба , добробуту та спокою.
Вірю , що в наших родинах і сім’ях , завжди світитиме сонце добра , злагоди , щастя і любов’ї.



Василь Когут,
заступник голови Тернопільської обласної
організації ветеранів Афганістану


Переглядів: 1679 | Додав: ter-usva | Рейтинг: 5.0/7 |
Всього коментарів: 1
1 іван  
0
це приклад чоловічої честі перед памяттю загиблих ровесників

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz