Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 30.04.2024, 22:17

Головна » 2018 » Лютий » 13 » Круглий стіл в Тернопільській ОДА
Круглий стіл в Тернопільській ОДА
14:36

      12 лютого в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації відбувся круглий стіл за участі першого  заступника голови Тернопільської обласної організації УСВА Василя Когута, заступника голови ТОО УСВА Петра Канака, заступника голови ОДА Юрія Юрика, заступника голови обласної ради Любомира Крупи та начальників всіх управлінь ОДА з нагоди підготовки та проведення в Тернопільській області Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ї річниці виведення військ з Афганістану.

     З короткою доповіддю про те, чим живе сьогодні обласна Спілка ветеранів Афганістану, що зроблено в 2017 році та які проблеми існують сьогодні, виступив перший заступник голови ТОО УСВА Василь Когут. Учасники круглого столу обговорили питання соціального захисту ветеранів війни, їх медичного забезпечення, пільгового перевезення, виділення коштів на статутну діяльність обласної організації УСВА, перерахунок пенсій військовим пенсіонерам, допомога в будівництві пам'ятників в пам'ять про полеглих афганців в трьох районах області та відзначення активістів ветеранського руху області державними нагородами і матеріальною допомогою. Керівництвом області високо оцінена діяльність обласної організації УСВА в питаннях військово-патріотичного виховання молоді краю, проведенні військових вишколів і показових навчальних занять зі зброєю та волонтерська робота по допомозі українським військовим в зоні АТО.

       За підсумками роботи круглого столу прийнято рішення значно збільшити видатки на статутну діяльність ТОО УСВА, надати допомогу у будівництві пам'ятників в трьох районах області, за кошти видавничої ради до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану видати нову редакцію книги «Обпалені війною», до якої включити розділ про участь афганців у Революції Гідності, АТО та волонтерську діяльність.

     Дано доручення керівникам структурних підрозділів ОДА в найближчі терміни вирішити всі проблемні питання, що стосуються ветеранів-афганців, які були озвучені під час роботи круглого столу.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 315 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz