Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 04.05.2024, 20:50

Головна » Архив новостей
12 лютого 2012 року голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий та голова Кременецької районної організації УСВА Степан Стецюк разом з ветеранами афганської війни побували на могилах полеглих на афганській війні Михайла і Валерія Циганюків, Віталія Осецького та зустрілися з їхніми батьками і вручили їм подарунки від Спілки афганців.
Переглядів: 460 | Дата: 20.02.2012 | Коментарі (0)



10 лютого в приміщенні Тернопільського технічного ліцею по вулиці Купчинського, 5-а відкрито музей-кімнату пам’яті учасників бойових дій в Афганістані. В урочистих заходах взяли участь голова обласної організації УСВА Лісовий С.Є., голова міської організації УСВА Храпцьо Р.І., ветерани Афганської війни, члени сімей загиблих, педагогічний колектив та учні ліцею, представники засобів масової інформації. В просторій кімнаті ліцею розміщені стенди з інформацією про афганську війну, фотографії молодих юнаків, які загинули в Афганістані, особисті речі військовослужбовців, серед яких листи до батьків, грамоти, посвідчення та бойові нагороди. Більшість експонатів кімнати пам’яті раніше знаходились в музеї, що діяв в художній майстерні Любомира Васильовича Протасев ... Читати дальше »
Переглядів: 701 | Дата: 13.02.2012 | Коментарі (0)

З 2 по 8 лютого в рамках відзначення 23-ї річниці виведення військ з Афганістану на Тернопіллі пройшов концертний тур відомого Тернопільського народного аматорського ансамблю патріотичної пісні гурту «Долг», художнім керівником якого є заслужений працівник культури України, ветеран афганської війни Віктор Маришев. Творчий колектив воїнів-афганців виступив з концертами в районних центрах: Теребовля, Підволочиськ, Чортків, а 8 лютого в Тернопільському ПК «Березіль». Концерти гурту відбулися при переповнених залах за участі як ветеранів афганської війни, так і молоді та громадськості. Ініціатором проведення концертів виступила обласна організація УСВА за фінансової підтримки підприємців краю. Виступаючи перед ветеранами афганської війни під час концерту, Тернопільський міський голова Сергій Надал підкреслив, що гурт «Долг» є однією із найяскравіших візиток нашого краю, який уже впродовж 25-ти років пропагує військові пісні. Ці хлопці вже давно повернулися з бою, але д ... Читати дальше »
Переглядів: 635 | Дата: 12.02.2012 | Коментарі (0)


6 лютого 2012 року в районному центрі Тернопільської області смт. Підволочиськ в рамках відзначення 23-ї річниці виведення військ з Афганістану відкрито меморіальний комплекс «Учасникам бойових дій в Афганістані 1979-1989 років Підволочиського району» . В урочистих заходах прийняли участь керівництво області та району, представники громадськості, школярі, військовослужбовці Тернопільського гарнізону, ветерани Афганської війни з усіх районів області. Священники освятили пам’ятник. Голова Тернопільської облдержадміністрації Хоптян В.А. у своєму виступі підкреслив, що відкриття пам’ятника в Підволочиську є даниною пам’яті мужності солдатів і офіцерів – тиїх, які не повернулися зі свого останнього бою, та тих, хто свято береже пам’ять про них. Голова районної організації УСВА Шуфляк Ігор Матвійович щиро подякував всім землякам, хто знайшов можливість ... Читати дальше »
Переглядів: 1234 | Дата: 08.02.2012 | Коментарі (0)

3 лютого 2012 року відбулося чергове засідання Правління обласної організації УСВА, на якому було заслухано інформацію голови ТОО УСВА Лісового С.Є. про питання, які розглядалися на Правлінні УСВА в м. Києві 2.02.2012 року, також затверджено план основних заходів в області до 23-ї річниці виведення військ з Афганістану, затверджено рішення попереднього засідання Президії ТОО УСВА, доповнено склад Президії, прийнято рішення про ремонт однієї кімнати в Українському госпіталі для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна» та розглянуто інші організаційні питання.
Переглядів: 493 | Дата: 05.02.2012 | Коментарі (0)

 

М Е М О Р А Н Д У М

про взаємодію і співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Тернопільською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану 

 

... Читати дальше »

Переглядів: 657 | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

23 січня 2012 року відбулося засідання Президії обласної організації УСВА, на якому розглянуто питання підготовки до урочистих заходів з нагоди 23-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав: відкриття меморіального комплексу в пам'ять полеглих воїнів-афганців в м. Підволочиську, концерт гурту "Долг" в ПК "Березіль", мітинг-реквієм 15 лютого в м. Тернополі. Прийнято рішення про заохочення грамотою-подякою Державної служби у справах інвалідів і ветеранів голову Кременецької районної організації УСВА Стецюка Степана. Обговорено проект Положення УСВА про огляд-конкурс на кращу територіальну та місцеву організації УСВА, доручено Л. Сагайдаку внести пропозиції до цього проекту. Прийнято рішення про проведення інвентаризації майна обласної організації УСВА, створена комісія, яку очолив перший заступник голови ТОО УСВА Когут Василь.
Переглядів: 400 | Дата: 24.01.2012 | Коментарі (0)

30 грудня 2011 року відбулося підписання Меморандуму про співробітництво і взаємодію між Тернопільською облдержадміністрацією та Тернопільською обласною організацією УСВА. Документ підписали голова облдержадміністрації Хоптян Валентин Антонович і голова Тернопільської обласної організації УСВА Лісовий Сергій Євгенович в присутності заступника голови облдержадміністрації Гоча Петра Володимировича, начальника головного управління з питань внутрішньої політики ОДА Кульчицького Ігора Володимировича, членів Правління обласної організації УСВА та представників засобів масової інформації Тернопільщини. Відповідно до підписаного Меморандуму Тернопільська обласна державна адміністрація бере на себе такі зобов’язання: збільшення фінансової підтримки статутної діяльності Спілки відповідно до обласної соціальної програми «Ветеран» на 2010-2015 роки, забезпечення додаткових виплат у сумі 300 грн. щомісячно з місцевого бюджету кожному члену сім’ї загиблих, стовідсоткове звільнен ... Читати дальше »
Переглядів: 667 | Дата: 02.01.2012 | Коментарі (1)

30 грудня 2011 року відбулося перше засідання Правління Тернопільської обласної організації УСВА після звітно-виборної конференції. Розглянуто питання затвердження заступників голови обласної організації, вибори Президії, обговорення проекту Меморандуму про взаємодію і співробітництво між обласною організацією УСВА та облдержадміністрацією, обговорено звернення голови УСВА Червонописького С.В. щодо прийнятого Верховною Радою України Закону Про бюджет на 2012 рік та його прикінцевих положень, де визначено, що Кабінет Міністрів в ручному режимі визначає виплату пільг ветеранам війни, інвалідам, учасникам бойових дій та іншим категоріям. По кожному питанню прийнято рішення, першим заступником голови обласної організації УСВА затверджено Василя Когута, заступниками Віктора Місько та Івана Залізняка. Члени Ревізійної комісії довели інформацію, що головою Ревізійної комісії обласної організації УСВА вони обрали на своєму засіданні Василя Лещишина, який і прийняв участь в ... Читати дальше »
Переглядів: 512 | Дата: 01.01.2012 | Коментарі (0)

25 грудня 2011 року о 15.00 год. голова Тернопільської обласної організації УСВА С.Є. Лісовий та члени Правління зібралися біля меморіального комплексу в пам'ять про полеглих бойових побратимів у парку Національного відродження м. Тернополя та з нагоди 32-ї річниці введення радянських військ в Афганістані хвилиною мовчання, запаленням свічок та молитвою вшанували пам'ять загиблих та померлих уже в мирний час воїнів-афганців, а до підніжжя пам’ятника були покладені живі квіти.
Переглядів: 451 | Дата: 28.12.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz