Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 25.04.2024, 07:28

Головна » Архив новостей
13 квітня голова обласної організації УСВА С. Лісовий та члени Правління провели акцію пам'яті, приурочену 68-й річниці визволення м. Тернополя від німецько-фашистських загарбників. Ветерани-афганці на Пагорбі Слави м. Тернополя поклали вінок і квіти та помолилися.
Переглядів: 379 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)

6 квітня голова облдержадміністрації В.Хоптян в рамках акції «Будуємо нову Тернопільщину» вручив голові обласної організації УСВА С.Лісовому 76 кошиків продовольчих наборів до Великодніх Свят для Тернопільського міського об’єднання інвалідів війни в Афганістані. По відомості подарунки роздані кожному інваліду-афганцю м. Тернополя.
Переглядів: 448 | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)

5 квітня голова ТОО УСВА С.Лісовий, його перший заступник В.Когут, голова Збаразької районної організації УСВА І.Гуменюк взяли участь в нараді за участю голови Збаразької райдержадміністрації А. Мдінарадзе, начальників відділів РДА з питання виконання заходів підписаного Меморандуму про співпрацю та взаємодію між районною Спілкою УСВА та райдержадміністрацією. Відзначено позитивні моменти співпраці, визначено конкретні терміни забезпечення організації приміщенням для статутної діяльності. Голова райдержадміністрації по всім питанням дав доручення начальникам відділів та встановив терміни для їх розгляду.
Переглядів: 459 | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)

4 квітня в обласному краєзнавчому музеї відбулося засідання Правління обласної організації УСВА на якому було заслухано звіт голови Правління Лісового С.Є. про виконання плану заходів організації за перший квартал та перспективу роботи у другому кварталі, а також розглянуто питання про виконання Меморандуму про співпрацю і взаємодію між Тернопільською ОДА та обласною організацією УСВА на місцях, про відновлення роботи обласної організації Української партії Справедливості - союзу ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців «СВІЧА», про створення обласної організації інвалідів війни в Афганістані, про участь ТОО УСВА в урочистих заходах, присвячених визволенню м. Тернополя від німецько-фашистських загарбників та Дню Перемоги, заслухано інформацію голови Ревізійної комісії ТОО УСВА В.Лещишина, прийнято рішення рекомендувати на посаду голови обласної організації УПС «СВІЧА» Віктора Маришева.
Переглядів: 549 | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)

18 та 25 березня голова Гусятинської районної Спілки ветеранів Афганістану Михайло Храпливий разом з активом Спілки відвідали 19 могил загиблих, пропавших безвісти і померлих учасників бойових дій в Афганістані, запалили свічки, помолилися та поклали квіти. Ветерани-афганці зустрілися з родинами загиблих і померлих, надали їм матеріальну допомогу за підтримки Гусятинської селищної ради та Хоростківської і Копичинецької міських рад.
Переглядів: 497 | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)



16 березня на базі Личковецької загальноосвітньої школи відбувся районний семінар педагогів-організаторів. Школою був підготовлений виховний захід «Нехай повік в душі твоїй не згасне Україна» , на який було запрошено воїнів-афганців Гусятинської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану. Під час цього заходу згадувались трагічні сторінки історії українського народу у 20 столітті, в тому числі і 9-річна війна в Афганістані. Перед присутніми виступили учасники бойових дій в Афганістані, які поділилися життєвими спогадами про ту жорстоку війну та застерегли присутніх, щоб це була остання війна, на якій гинули українці. Голова Гусятинської районної організації УСВА Михайло Храпливий щиро подякував педагогічному колективу школи за прекрасно проведений виховний захід і подарував їм книгу спогадів учасників ... Читати дальше »
Переглядів: 479 | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)

22 березня в Головному управлінні соціально захисту населення Тернопільської облдержадміністрації відбулося засідання комісії по розподілу житла для ветеранів війни по бюджетній програмі 2505050 на 2012 рік «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів», в якій взяли участь перший заступник голови обласної організації УСВА В. Когут, голова міської організації УСВА Р. Храпцьо та член правління ТОО УСВА М. Муха. Комісія детально розглянула документи вісьмох воїнів-інтернаціоналістів на отримання житла та розподілила 7 квартир для учасників бойових дій та інвалідів війни згідно пільгової черги: 2 квартири в м. Тернопіль, 5 квартир в Зборівський, Теребовлянський, Тернопільський, Чортківський та Лановецький райони.
Переглядів: 620 | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

З метою підвищення рівня соціального захисту сімей загиблих в Афганістані, на виконання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Тернопільською ОДА і Тернопільською обласною організацією УСВА, голова облдержадміністрації В. Хоптян 13.03.2012 року підписав розпорядження №168 «Про внесення змін до обласної програми "Ветеран”», відповідно кожному члену сім’ї загиблих в Афганістані щомісячно з обласного бюджету буде виплачуватись надбавка у розмірі 150 гривень.
Переглядів: 450 | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)


11 березня в районному центрі Гусятин Тернопільської області в приміщенні місцевої ДЮСШ з ініціативи районної організації УСВА відбувся традиційний турнір з волейболу пам’яті Василя Кильби. 31 рік тому, воїн-десантник загинув в Джалалабаді, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки. Не витримало тяжких страждань серце матері Стефанії Іллівни, яка після загибелі сина незабаром померла. Ветерани-афганці часто відвідують могилу свого бойового побратима та його рідну сестру Марію з сімєю в селі Раштівці. Вже 25 років поспіль проводиться турнір з волейболу в пам'ять про Василя Кильбу. Ось і цього разу в змаганнях взяли участь шість команд з сіл Личківці, Постолівка, Клювинці, м. Копичинці, смт. Гусятин «Авто +» та газокомпресорної станції. На урочистому відкритті турніру виступив голова Гусятинської районної організації УСВА Михайло Храпливий, який розповів спортсмена ... Читати дальше »

Переглядів: 578 | Дата: 13.03.2012 | Коментарі (0)

Афганська війна – болючий спогад воїнів-ветеранів, невимовна туга матерів, сестер, родичів загиблих, це рана, котра ніяк не загоюється, котра завжди кровитиме… Кажуть, що час лікує рани. Можливо, але залишаються рубці і пам'ять, котра житиме, пам'ять про загиблих на Афганській війні. 31 рік тому, 6 березня 1981 року загинув уродженець Тернопільської області Кильба Василь Іванович. Доля склалась так, що Василь загинув не у бою, а під час товариського футбольного матчу на Джелалабадському стадіоні між командами радянських десантників і афганським «царандоєм». Гра закінчилась з рахунком 2:1 на користь нашої команди, і раптом з натовпу полетіла граната. Загинули командир роти, комсорг батальйону, кулеметник Василь Кильба та ще четверо афганських дітей… Василя Кильбу посмертно нагородили орденом Червоної Зірки, на могилі в селі Раштівці Гусятинського району встановили пам’ятник. Відійшли вже у вічність батьки Василя- Стефанія Іллівна та Іван Євстахійович, але доглядає з ... Читати дальше »
Переглядів: 545 | Дата: 11.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz