Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 25.04.2024, 23:01

Головна » 2019 » Березень » 6 » Презентація книги "Відлуння чужої війни"
Презентація книги "Відлуння чужої війни"
15:30

     В рамках відзначення в Україні 30-ї річниці виведення військ з Афганістану 13 лютого в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація книги «Відлуння чужої війни». Ця книга – це фотокаталог всіх пам'ятників в області, музеїв, кімнат-музеїв та могил загиблих воїнів в Афганістані. Додатком до каталогу є карта меморіальних місць «Афганський біль Тернопільщини», виготовлена Тернопільською обласною Спілкою ветеранів Афганістану. В урочистій презентації книги-каталогу взяли участь упорядники видання Сергій Грабовий і Людмила Строцень з обласного центру охорони та досліджень пам'яток культурної спадщини, учасник бойових дій в Афганістані Анатолій Лукащук, донька померлого учасника бойових дій в Афганістані, бувшого радника Прем’єр-міністра ДРА Марина Ягодинська, ветерани-афганці області та студенти навчальних закладів міста.   

     Перший заступник голови обласної організації УСВА Василь Когут розповів присутнім про історію афганської війни та свою особисту участь у бойових діях, голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий розповів про діяльність Спілки ветеранів Афганістану, участь ветеранів-афганців у Революції Гідності, війні на сході України та волонтерській роботі.

     В ході пошукових робіт при роботі над цим каталогом встановлено ще 12 військовослужбовців з Тернопільської області, які загинули в Афганістані, але поховані в інших містах та за межами України.

   На завершення презентації книги-каталогу з невеликою концертною програмою виступив перед присутніми учасник бойових дій в Афганістані, автор і виконавець військово-патріотичних пісень, лідер гурту воїнів-афганців «РД» Роман Лотецький.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 281 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz