Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 26.04.2024, 01:26

Головна » Архив новостей
6 березня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптян Валентин Антонович з ініціативи Тернопільської обласної організації УСВА провів зустріч з вдовами та сім’ями загиблих в Афганістані, приурочивши зустріч до Міжнародного жіночого дня 8 Березня. Він вручив жінкам квіти та грошові премії. Виступаючи перед присутніми, голова облдержадміністрації висловив співчуття всім присутнім жінкам та зауважив, що він схиляє голову перед ними за їхню мужність і страждання та запевнив, що керівництво області і надалі буде приділяти максимум уваги сім’ям загиблих в питаннях соціального захисту та наданні іншої допомоги. Від імені всіх сімей загиблих вдова полеглого в Афганістані офіцера Погоріла Софія Володимирівна подякувала голові облдержадміністрації за турботу.
Переглядів: 553 | Дата: 08.03.2012 | Коментарі (0)



6 березня підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між Гусятинською районною державною адміністрацією та Гусятинською районною організацією УСВА. Документ підписали голова районної Спілки ветеранів Афганістану Михайло Храпливий та голова райдержадміністрації Олександр Собань в присутності голови районної ради Надії Хоптян, голови Тернопільської обласної організації УСВА Сергія Лісового, першого заступника голови обласної організації УСВА Василя Когута, членів правління районної організації УСВА та представників засобів масової інформації. В підписаному документі райдержадміністрація бере на себе наступні зобов’язання : внести зміни та доповнення до районної програми Ветеран щодо щомісячної матеріальної допомоги сім’ям загиблих та інвалідам війни з районного бюджету, виділення в районній лікарні ... Читати дальше »
Переглядів: 618 | Дата: 07.03.2012 | Коментарі (0)

23 лютого підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між Збаразькою районною організацією УСВА та Збаразькою районною державною адміністрацією. Документ підписали голова районної Спілки ветеранів Афганістану Ігор Гуменюк та голова райдержадміністрації в присутності членів правління організації і представників засобів масової інформації.
Переглядів: 480 | Дата: 07.03.2012 | Коментарі (0)

В районному центрі Заліщики відбулися установчі збори ветеранів Афганської війни. Прийнято рішення про створення районної організації УСВА. Головою організації обрано Перожака Івана Михайловича, його заступником Гринишина Ярослава Васильовича.
Переглядів: 426 | Дата: 07.03.2012 | Коментарі (0)



29 лютого голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Антонович Хоптян виконав доручення Президента України та відповідно до його Указу № 95 від 15 лютого 2012 року урочисто вручив державну нагороду – орден Богдана Хмельницького третього ступеня голові Теребовлянської районної організації УСВА Тернопільської області Богдану Романовичу Гумніцькому, за значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов'язку, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ветерани-«афганці» Тернопільщини щиро привітали Б. Р. Гумніцького з високою державною нагародою.
Переглядів: 421 | Дата: 04.03.2012 | Коментарі (0)

25 лютого в районному центрі Гусятина Тернопільської області відбувся традиційний турнір з міні-футболу серед ветеранів пам’яті загиблих на Афганській війні і померлих в мирний час. Змагання відбулося за сприяння Гусятинської райдержадміністрації і районної спілки ветеранів Афганістану. Перед початком турніру, учасники поклали квіти до пам’ятника загиблих бойових побратимів та хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять. Урочисто відкрив турнір начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ігор Троян. З привітальним словом до учасників звернувся голова Гусятинської районної організації УСВА Михайло Храпливий. В турнірі взяли участь команди ветеранів Тернопільської та Скалатської міських організацій УСВА, Гусятинської і Монастириської районних організацій УСВА. Слід відзначити, що у командах ветеранів поряд з батьками грали їхні сини. Змагання пройшли за круговою системою, переможцем стала команда Тернопільської міської організації УСВА, др ... Читати дальше »
Переглядів: 473 | Дата: 04.03.2012 | Коментарі (0)

Війна в Афганістані забрала життя тисяч людей, серед яких було й чимало українців. Одним із тих, хто не повернувся живим з цієї війни, був і учень Кременецької школи-інтернату I-III ступенів Віталій Осецький. Молодий офіцер загинув 19 березня 1985 року виконуючи бойове завдання в Афганістані. Лейтенант Віталій Осецький за мужність, сміливість і відвагу посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки. З ініціативи районного відділу освіти та районної організації Спілки ветеранів Афганістану ось уже вчетверте у Кременецькій школі-інтернаті проводиться традиційний турнір з волейболу пам’яті лейтенанта Віталія Осецького. Відкрив змагання президент спортивно-оздоровчого клубу Лицар Кременецької ЗОШ-інтернату Назар Романін. Голова Кременецької районної організації УСВА Степан Стецюк подякував за пам'ять і пошанування бойових побратимів, які полягли на полі бою а також побажав юним спортсменам успіхів і наснаги. Учасниками турніру з волейболу на кубок Віталія Осецького стал ... Читати дальше »
Переглядів: 566 | Дата: 25.02.2012 | Коментарі (0)

Указом Президента України № 95 від 15 лютого 2012 року за вагомий особистий внесок у забезпечення розв’язання проблем учасників бойових дій на території інших держав, активну громадську діяльність, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди 23-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан голова Теребовлянської районної організації ветеранів Афганістану Богдан Гумніцький нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Правління Тернопільської обласної організації УСВА щиро вітає бойового побратима з високою державною відзнакою!
Переглядів: 450 | Дата: 22.02.2012 | Коментарі (0)



15 лютого в парку Національного відродження біля меморіального комплексу в пам'ять про полеглих воїнів-афгаців відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 23-ї річниці виведення військ з Афганістану. В урочистих заходах взяли участь представники громадськості та засобів масової інформації, ветерани афганської війни та члени сімей загиблих, військовослужбовці Тернопільського гарнізону та молодь. Настоятель духовного центру імені Д.Галицького отець Анатолій відслужив панахиду в пам'ять про загиблих на тій війні. На мітингу-реквіємі виступили голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, голова обласної ради Олексій Кайда, міський голова Тернополя Сергій Надал, командир 11 артилерійської бригади полковник С ... Читати дальше »
Переглядів: 523 | Дата: 20.02.2012 | Коментарі (0)



14 лютого 2012 року в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрито постійно діючу експозицію «Війна в Афганістані 1979-1989 років». На урочистому відкритті експозиції були присутні заступник голови обласної ради Олег Боберський, начальник Головного управління з питань внутрішньої політики Тернопільської облдержадміністрації Ігор Кульчицький, директор музею Степан Костюк, голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий з ветеранами афганської війни та представники засобів масової інформації. Понад три роки обласна Спілка ветеранів Афганістану шукала кошти та добивалася відкриття експозиції про афганську війну і нарешті, завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації та ветеранських організацій експозицію в музеї відкрито. Основну частину експозиції ... Читати дальше »
Переглядів: 546 | Дата: 20.02.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 42 43 »
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz