Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 25.04.2024, 18:13

Головна » 2017 » Жовтень » 25 » П'амять на віки
П'амять на віки
12:28

    Уже 33-я осінь, як ветерани-афганці з Тернопільщини Петро Канак, Микола Андрусишин та з Іванофранківщини Ігор Калиняк і Василь Пилипів зустрічаються на могилі свого бойового побратима та друга Гальчука Ореста в с. Сапова Теребовлянського району, який загинув 18 жовтня 1984 року.

   Вони разом проходили службу в 66-ій бригаді провінції Нангархар м. Джалалабад. Служба в них проходила в різних військових підрозділах, але дружні, братські та земляцькі відносини поєднали їх в далекому Афганістані. Доля поєднала їх там і зараз хлопці пам’ятають цю дружбу і не забувають.

      Орест був жартівливим хлопцем, душею компанії, надійним товаришем. Під час однієї бойової операції душмани провели мінометний обстріл. Одна міна вибухнула біля групи розвідників, в якій був Орест. Вибуховою хвилею було вбито командира розвідувальної роти старшого лейтенанта Сілінського і чотирьох солдатів. Цей день запам'ятався на все життя.

    Ветерани афганської війни поклали квіти до могили, помолились, випили бойові сто грамів та згадали свій нелегкий шлях на війні.

 

Переглядів: 404 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz