Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 29.03.2024, 02:01

Головна » 2017 » Жовтень » 6 » Відзначили пам'ять героя Ярослава Горошко
Відзначили пам'ять героя Ярослава Горошко
12:48

     4 жовтня в селі Борщівка Лановецького району на Тернопільщині відбулися урочисті заходи з нагоди 60-річчя з дня народження Героя Радянського Союзу Горошка Ярослава Павловича, який трагічно загинув 8 червня 1994 року на Дніпрі під Києвом при виконанні обов’язків військової служби, випробовуючи водолазний костюм. В урочистих заходах взяли участь керівництво об’єднаної громади, учні та педагогічні колективи місцевих шкіл, ветерани-афганці, духовенство та громадськість. В програмі заходів по відзначенню пам'яті мужнього офіцера, учасника бойових дій в Афганістані та патріота України відбулася урочиста академія за участю місцевої школи, яка носить ім’я Ярослава Горошка. Молодь декламувала вірші про афганську війну та розповідали про життєвий та бойовий шлях земляка-героя.

     Слід відзначити, що офіцер Ярослав Горошко двічі брав участь в бойових діях в Республіці Афганістан з 1981 по 1983 роки та з 1987 по 1988 роки, проявивши надзвичайну мужність та героїзм, за що був нагороджений двома орденами Червоної Зірки, медаллю «За відвагу», а в 1988 році був удостоєний найвищої нагороди звання Героя Радянського Союзу. Зі здобуттям Україною незалежності став першим командиром 1-го окремого загону спеціального призначення ГУР МО. Сьогодні його сини Іван і Павло з честю продовжують славні бойові традиції батька, стали офіцерами і з честю виконують свій військовий обов’язок по захисту Батьківщини.

     Учасники урочистих заходів поклали живі квіти до меморіальної дошки на фасаді школи, що носить ім’я Ярослава Горошка та відвідали і ознайомились із експозицією музею мужнього героя, яка саме в ці дні відзначає 10-літній ювілей з дня створення. На спортивному майданчику школи провели в цей день турнір пам'яті мужнього героя-афганця Ярослава Горошка по по військово-прикладним видам спорту (стрільба, підтягування, біг з перешкодами та метання гранати), учасниками якого стали команди учнів місцевих шкіл з 5 сіл об’єднаної громади. Ветерани-афганці відвідали могилу Ярослава Павловича Горошка на місцевому кладовищі де помолились та поклали квіти. Голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий подякував громаді, педагогічному колективу школи та учням за пам'ять про мужнього героя-афганця Ярослава Горошка та запевнив, що найближчим часом обласною Спілкою ветеранів Афганістану буде значно поповнено експонатну базу музею бойового побратима.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 539 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz