Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 25.04.2024, 04:06

Головна » 2018 » Вересень » 3 » Незгасна пам'ять
Незгасна пам'ять
10:06

26 серпня в смт. Залізці Зборівського району Тернопільської області з ініціативи районної організації УСВА відкрито пам'ятний знак присвячений пам'яті полеглих на війні та померлих уже в мирний час учасників бойових дій в Афганістані.

Його споруджено на кошти пожертв ветеранів-афганців, підприємців та меценатів Зборівського району.

В урочистих заходах взяли участь ветерани-афганці області, учасники АТО, керівництво району і об’єднаної територіальної громади, громадськість та молодь, священнослужителі.

Настоятелі місцевих релігійних громад освятили пам’ятний знак і відправили панахиду за всіма полеглими воїнами. Хвилиною мовчання та молитвою присутні вшанували пам'ять всіх полеглих і померлих воїнів.

Перед присутніми виступили перший заступник голови Зборівської райдержадміністрації Марія Назарчук, голова об’єднаної територіальної громади Любомир Фесик, голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий, який вручив активістам ветеранського руху відзнаки УСВА.

93 уродженці Зборівського району брали участь у бойових діях в Республіці Афганістан, рядовий Микитин Микола Іванович загинув в листопаді 1981 року, вже в мирний час померли 21 учасник бойових дій війни в Афганістані внаслідок поранень і захворювань отриманих на війні.

Голова Зборівської районної організації УСВА Іван Михальчишин подякував усім, хто долучився до будівництва цього пам’ятного знаку. По завершенні урочистостей перед присутніми з концертною програмою виступили ветерани-афганці Михайло Муха та Роман Лотецький з Тернополя.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 260 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz