Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 24.04.2024, 08:36

Головна » 2018 » Лютий » 20 » Навіки в пам’яті тернополян
Навіки в пам’яті тернополян
11:43

15 лютого у Тернополі в парку Національного Відродження біля меморіального комплексу в пам'ять про полеглих воїнів на війні в Афганістані пройшов мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ї річниці виведення військ з Афганістану. В урочистих заходах прийняли участь керівництво області та міста, ветерани-афганці, учасники миротворчих операцій, військовослужбовці 44-ї артилерійської бригади і військоматів області, учасники АТО, військові ліцеїсти, волонтери, громадськість, молодь і духовенство.

Настоятель Свято-Троїцького духовного центру пам'яті Д. Галицького, духовний наставник воїнів-афганців отець Анатолій Зінкевич відслужив панахиду за душі всіх загиблих і померлих воїнів.

Перед присутніми виступили заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, секретар міської ради Віктор Шумада, обласний військовий комісар Леонід Нечепорук, заступник командира 44-ї артилерійської бригади Володимир Затурський, голова міської організації УСВА Роман Храпцьо, голова обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий, які у своїх виступах відзначили великий вклад воїнів-афганців у військово-патріотичне виховання молоді краю та волонтерську роботу по допомозі українській армії. 76 воїнів-афганців Тернопільщини з честю виконали свій військовий обов’язок по захисту суверенітету України в зоні АТО, а ще 9 продовжують службу в Збройних Силах України.

Військовим салютом, запаленням свічок, молитвою і покладанням квітів до пам'ятника присутні вшанували пам'ять полеглих воїнів на війні в Афганістані.

По завершенні урочистих заходів в парку Національного Відродження розвернули польову кухню, де ветерани-афганці скуштували смачної солдатської каші, випили по чарці за полеглих бойових побратимів та згадали буремну бойову молодість.

Переглядів: 416 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz