Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 08.05.2024, 05:48

Головна » 2017 » Листопад » 28 » 30-літній ювілей гурту «Долг»
30-літній ювілей гурту «Долг»
13:50

     17 листопада в Тернопільському БК «Березіль» пройшли урочисті заходи та концерт з нагоди 30-літнього ювілею з дня створення народно-аматорського колективу гурту воїнів-афганців «Долг». В урочистостях прийняли участь Тернопільський міський голова Сергій Надал, заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, помічник голови УСВА Володимир Червінський, ветерани афганської війни з Тернопільщини, Харкова, Одеси, Миколаєва, Рівного, Запоріжжя, Києва, Білої Церкви, Львова, Івано-Франківська, учасники миротворчих операцій та учасники АТО, військовослужбовці Тернопільського гарнізону, громадськість та молодь.
      У виконанні гурту «Долг» прозвучали вже давно відомі пісні про афганську війну та нові композиції, написані вже під час Революції Гідності та на сході України.
     З музичними привітаннями виступили ветерани афганської війни: заслужений артист України Володимир Коваленко з Івано-Франківська, Леонід Мухін з Києва, Юрій Шкітун із Запоріжжя, В’ячеслав Купрієнко з Києва, Іван Шерстюк зі Львова, творча група «Ташакор» з Білої Церкви, вокально-інструментальні ансамблі «Афган» зі Львова та «Інтерконтингент» з Тернополя.
     Нікого не залишили байдужими нові пісні у виконанні гурту «Долг» - «Небесна сотня», «Солдат-патріот», «Сон», «Аеропорт» та «Повертаюся з небес», в яких відзначається мужність, відвага та героїзм українців сьогодення. Саме ці пісні стали візитною карткою гурту «Долг» під час чисельних виступів колективу перед військовослужбовцями в зоні АТО та у військових госпіталях. Творчий колектив не тільки часто виступає з концертами «Від Афганістану до Донбасу» на передовій, але й активно займається волонтерською діяльністю. За зароблені кошти хлопці неодноразово доставляли на фронт продукти харчування та одяг.
     За час своєї творчої діяльності гурт «Долг» випустив п’ять альбомів, серед яких «Афганістан в моїй душі», «Афганська дружба», «Материнська доля», «Від Афганістану до Донбасу», україномовний «Віктор Маришев і гурт «Долг». 
     Творчість гурту «Долг» високо оцінена і нікого не залишає байдужим. Колектив є переможцем і лауреатом багатьох міжнародних і Всеукраїнських конкурсів і фестивалів військово-патріотичної пісні. В 2004 році гурт «Долг» був удостоєний звання «народного аматорського колективу», а в 2009 році художній керівник гурту Віктор Маришев отримав звання заслуженого працівника культури України. 
     Гурт «Долг» співає пісні про війну, але в той же час у цих піснях вони закликають до миру. Своїми концертами воїни-афганці на сході України вселяють нашим воїнам віру в перемогу та піднімають їм патріотичний і моральний дух. І це вселяє надію і віру в те, що ми єдиний український народ і перемога неодмінно буде за нами.
     Правління Тернопільської обласної організації УСВА щиро вітає колектив гурту «Долг» з ювілеєм та бажає їм натхнення та нових творчих здобутків.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 458 | Додав: admin-trff | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz