Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 19.05.2024, 11:10

Головна » 2021 » Лютий » 17

16 лютого в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї біля постійно діючої експозиції "Війна в Афганістані" відбувся тематичний захід "Афганістан- це наша біль" за участі працівників музею, студентів Тернопільського технічного коледжу та ветеранів-афганців. Голова Тернопільської обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Лісовий, його заступник Василь Когут, голова міської Спілки ветеранів Афганістану Роман Храпцьо та виконавець патріотичних пісень Роман Лотецький розповіли про початок і хід війни в Афганістані, про свою участь і враження. Детально про експонати, передані ветеранами-афганцями, які розміщені в музеї розповів Василь Когут. Про роботу обласної Спілки ветеранів Афганістану на суча ... Читати дальше »

Переглядів: 159 | Дата: 17.02.2021 | Коментарі (0)

15 лютого в місті Зборів на Тернопільщині урочисто відкрито меморіальний знак в пам'ять про війну в Афганістані. Ініціаторами його будівництва стали ветеран-афганець Роман Моравель та волонтерка Уляна Білик. 84 уродженці Зборівщини приймали участь у бойових діях в Афганістані, двоє загинули - прапорщик Михайло Луцишин з с. Цебрів та рядовий Микола Микитин з с. Хомівка, семеро повернулись додому інвалідами, а 15 померли вже в мирний час внаслідок поранень і захворювань. За мужність і героїзм 17 воїнів були відзначені державними бойовими нагородами. В урочистих заходах відкриття пам'ятного знаку прийняли участь жителі об'єднаної територіальної громади, ветерани-афганці області, учасники АТО/ООС, військовослу ... Читати дальше »

Переглядів: 133 | Дата: 17.02.2021 | Коментарі (0)

15 лютого у Тернополі в парку Національного Відродження біля меморіального комплексу полеглих воїнів в Афганістані відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ої річниці виведення військ з Афганістану. в якому взяли участь керівники міста і області, ветерани-афганці, учасники АТО/ООС і миротворчих операцій, військовослужбовці гарнізону, священнослужителі, громадськість, молодь. Владика Нестор відслужив панахиду за упокій душ всіх загиблих і померлих воїнів. Перед присутніми виступили заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Гайдук, заступник голови обласної ради Володимир Болєщук, секретар міської ради Ігор Гірчак, командир 44 окремої артилерій ... Читати дальше »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 165 | Дата: 17.02.2021 | Коментарі (0)

Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz