Навігація

Пошук
Google

Друзі сайту
Українська Спілка ветеранів Афганістану


Розсилка RSS новин з www.ter-usva.at.ua | Вхід 17.05.2024, 11:36

Головна » 2014 » Квітень » 16
З ініціативи Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану відремонтовано та урочисто відкрито дві палати в неврологічному відділенні Заліщицького обласного комунального госпіталю для інвалідів та реабілітованих. Від- тепер ветерани-афганці Тернопільщини зможуть комфортно пройти курс лікування та реабілітації , в палатах є туалетні кімнати , душові кабіни з гарячою водою , нові меблі, плазмові телевізори , комплекти настільних ігор . Бібліотечний фонд госпіталю поповнений книгами про афганську війну . Ідуть підготовчі роботи та збір будівельних матеріалів для ремонту ще однієї кімнати в кардіологічному відділенні цього медичного закладу.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 386 | Дата: 16.04.2014 | Коментарі (0)

15 квітня 2014 року в м. Тернополі відбулися урочисті заходи з нагоди 70-ої річниці визволення обласного центру від німецько-фашистських загарбників. Вже традиційно Тернопільська обласна організація УСВА разом з громадською організацією «Закінчимо війну» , воїнами-миротворцями , чорнобильцями , ветеранами військової служби та війни , громадськістю міста взяла активну участь в відзначенні пам’ятної дати . Ветерани афганської війни пройшли колоною біля Вічного вогню у парку Слави , хвилиною мовчання і молитвою вшанували пам’ять полеглих в боях під час визволення міста Тернополя від німецько-фашистських загарбників та поклали живі квіти до Вічного вогню та могил загиблих воїнів. Ми , колишні учасники бойових дій в Афганістані , знаємо справжню ціну війни , бо пізнали там усю гіркоту втрат своїх бойових друзів. Сьогодні ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю загиблих наших дідів та прадідів. Час не владний загоїти душевні рани всіх людей , кого торкнулося чорне крило глибокого смутку ... Читати дальше »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 405 | Дата: 16.04.2014 | Коментарі (0)

В рамках відзначення в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав в селі Борщівка Лановецького району на Тернопільщині в музеї Героя Радянського Союзу підполковника Ярослава Павловича Горошка урочисто відкрито кімнату афганської слави, присвяченої чотирьом юнакам Лановеччини, що навіки залишилися двадцятитилітніми, загинувши в пеклі Афганістану. Ініціатором її створення став педагогічний колектив ЗОШ 1-3 ст. села Борщівка, а особливо завідуюча музеєм, вчителька української мови і літератури Наталія Крячкова, яка невтомно збирала разом з учнями матеріали, продумувала дизайн експозиції, і найголовніше – зміст екскурсії, щоб донести до відвідувачів, що ми люди, а людям властива пам’ять , і якими б болючими не були спогади, вони нам потрібні, щоб не черствіли від байдужості наші душі, щоб ми по-справжньому зрозуміли, що таке солдат, війна, смерть. В кімнаті афганської слави зібрані фотографії, документи, особисті речі воїнів надали родичі, деякі матеріали подарували ветер ... Читати дальше »
Переглядів: 382 | Дата: 16.04.2014 | Коментарі (0)

Всі матеріали на сайті розміщені для ознайомства без цілей комерційного використання. Copyright www.ter-usva.at.ua Хостинг від uCoz